Ελλάδα

Θρήνος στην Ξάνθη: Πέθανε 46χρονος από κορονοϊό, «θερίζει» νέους και ανεμβολίαστους η πανδημία

Θρήνος στην Ξάνθη: Πέθανε 46χρονος από κορονοϊό, «θερίζει» νέους και ανεμβολίαστους η πανδημία
Το τελευταίο θύμα κορονοϊού είναι ένας νέος Ξανθιώτης, μόλις 46 ετών, πατέρας δύο παιδιών.

Σύμφωνα με το Xanthi2.gr πρόκειται «για το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στην Ξάνθη».

Ο 46χρονος διατηρούσε συνεργείο μοτοσικλετών στην πόλη της Ξάνθης και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Θερίζει ο κορονοϊός

Τη Δευτέρα έγινε γνωστός και ο θάνατος μιας 34χρονης, από τα Τρίκαλα. Η νέα γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της και νοσούσε με κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες και χθες το πρωί ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, προκειμένου να την μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ωστόσο, όταν έφτασαν οι διασώστες, εκείνη είχε ήδη χάσει την μάχη.

Τραγωδία σημειώθηκε και στα Καλάβρυτα, καθώς ο 32χρονος πυροσβέστης Αλέξανδρος Ρήγας, που νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, τελικώς δεν τα κατάφερε.

Ενώ, ένας ακόμα άνδρας μόλις 30 ετών έφυγε από τη ζωή λόγω κορονοϊού και στην Πάτρα. Το θύμα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών από τον προηγούμενο Αύγουστο αλλά έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Την τελευταία του πνοή, λόγω των επιπλοκών του κορoνοϊού άφησε και ένας 49χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης στις 8:10 το πρωί της Δευτέρας.

Ο άνδρας νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Covid του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης ανέφερε ότι ο 49χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και υπέκυψε συνεπεία πολυοργανικής ανεπάρκειας.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους νέους έκρουσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δραματική έκκληση προς τους πολίτες να προχωρήσουν σε εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού απήυθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αναφέροντας πως το Σάββατο, έχασε τη ζωή του 28χρονος στην Κομοτηνή, ο τρίτος ανεμβολίαστος άνθρωπος αυτής της ηλικιακής ομάδας που κατέληξε αυτή την εβδομάδα.

Η ανάρτησή της στο Facebook:

«Πριν από λίγο χάσαμε 28χρονο από κορωνοϊό στη Κομοτηνή. Είναι ο τρίτος εικοσάχρονος που χάνουμε αυτή τη βδομάδα. Ήταν όλοι ανεμβολίαστοι. Κάνω έκκληση, σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε και προσέχετε!

Καταλαβαίνω ότι πολλοί φοβάστε και έχετε απορίες. Επικοινωνήστε μαζί μας, με γιατρούς και το υπουργείο, θα απαντήσουμε στις απορίες σας και θα συζητήσουμε τους προβληματισμούς σας. Θα δώσω σύντομα μια αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή και ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας μαζί μας, είμαστε εδώ για σας».