Ελλάδα

Η πιθανότητα για νέα μέτρα, πότε και από τι θα κριθεί η απόφαση της κυβέρνησης

Η πιθανότητα για νέα μέτρα, πότε και από τι θα κριθεί η απόφαση της κυβέρνησης
Πόσο πιθανά είναι νέα μέτρα μετά και την νέα έκρηξη κρουσμάτων. Παρόλο που τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χτες από τον ΕΟΔΥ ήταν πάνω από 4.000, η κυβέρνηση επί του παρόντος δεν συζητάει τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτες, οι εικόνες από την Θεσσαλονίκη λόγω Αγίου Δημητρίου έχουν τρομάξει τους ειδικούς με ορισμένους εξ αυτών, όπως ο κ. Σαρηγιάννης, την Δευτέρα να ζητάει rapid test για όσους μετακινούνται εκτός νομού και την Τρίτη να ζητάει υποχρεωτικό self test και για τους εμβολιασμένους.

Από την άλλη η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με ορισμένους από επιστήμονες καθώς πλέον «υπάρχει η δυνατότητα εμβολίου άρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει η οικονομία». Ο Στέλιος Πέτσας σήμερα δήλωσε πως «Η κυβέρνηση δεν εξετάζει να πάρει πίσω κάποιες από τις ελευθερίες. Θα είχαμε το αντίθετο αποτέλεσμα». 

«Θα είχαμε μεγάλο φρένο έτσι στον εμβολιασμό. Και εμείς θέλουμε να βάλουμε γκάζι στον εμβολιασμό», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι «ο ανεμβολίαστος πολίτης που έχει επιφυλάξεις- δεν μιλάω για τον αρνητή- θα πρέπει να βλέπει πλέον ότι είμαστε σε μια φάση που ή θα εμβολιαστεί ή θα νοσήσει».

Παρόλο που η κυβέρνηση ξορκίζει χειροτεύρευση της πανδημίας στη χώρας, εντούτοις, σε περίπτωση που αυξηθούν οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, δεν αποκλείεται να παρθούν στοχευμένα μέτρα στις περιοχές που κριθεί σκόπιμο.