Ελλάδα

Δεν «τσουλάει» ο εμβολιασμός και μπαίνει στο κάδρο και πάλι... διασκέδαση με το ρολόι

Δεν «τσουλάει» ο εμβολιασμός και μπαίνει στο κάδρο και πάλι... διασκέδαση με το ρολόι
Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση θέλοντας να βάλει φρένο στα κρούσματα που χτες σημείωσαν νέο μαύρο ρεκόρ με σχεδόν 5.500.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αύξηση των υποχρεωτικών rapid test για ανεμβολίαστους εργαζόμενους, οδηγώντας τους σε έμμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό καθώς το κόστος θα διπλασιαστεί. 

Παράλληλα, όπως γράψαμε χτες το Dnews, η κυβέρνηση επαναφέρει τον επιδημιολογικό χάρτη και την σύνδεσή του με μέτρα. Πριν από περίπου ένα μήνα η κυβέρνηση τον είχε ακυρώσει. Μέσω του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη είχε ανακοινωθεί πως «Οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοιό, όπως είναι η μάσκα, η χρήση αντισηπτικού και οι τήρηση των αποστάσεων».

Χτες, 1 Νοεμβρίου η κ. καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι τα όποια μέτρα ανακοινωθούν θα έχουν τοπικό χαρακτήρα. Συνεπώς, οι «κόκκινες» περιοχές στον επιδημιολογικό χάρτη θα συνοδεύονται με μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Ξανά στο τραπέζι ωράριο στην εστίαση

Ξανά στο τραπέζι βάζει η κυβέρνηση το ωράριο στην εστίαση, για όσες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο. 

Στο τραπέζι βρίσκεται και η πρόταση για περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης στις “κόκκινες” περιοχές ως τη 01.00 και τα περισσότερα test για τους ανεμβολίαστους. 

Άλλο ένα σενάριο που εξετάζεται και το είχε αποκαλύψει ο Γκίκας Μαγιορκίνης είναι να κλείσουν τα κέντρα διασκέδασης σε περίπτωση που αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα. Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα κέντρα διασκέδασης χωρίς αποστάσεις καθισμάτων και με όρθιους αποτελούν μεγάλες εστίες υπερμετάδοσης.

Βέβαια ήταν οι ίδιοι που πριν ένα μήνα είχα καταργήσει τις αποστάσεις και τα μέτρα σε αμιγείς χώρους. 

Τέλος στο κάδρο των ειδικών έχει μπει και το μέτρο της καθολικής χρήσης μάσκας, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αρχικά μόνο στις κόκκινες περιοχές.