Ελλάδα

Ξεσπά η αδελφή του 25χρονου Έλληνα ομογενή που ξεψύχησε στη Γερμανία, τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι είχε εγχειριστεί πρόσφατα (εικόνες - βίντεο)

Twitter Twitter
Ξεσπά η αδελφή του 25χρονου Έλληνα ομογενή, που κατέληξε ενώ ήταν κρατούμενος σε αστυνομικό τμήμα της γερμανικής πόλης Βούπερταλ μετά από την βίαιη σύλληψή του.

Η αδελφή του 25χρονου Έλληνα που πέθανε ενώ ήταν κρατούμενος των γερμανικών αρχών στην πόλη Βούπερταλ, εμφανίζεται αγανακτισμένη και με πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του αδερφού της.
Μιλώντας στην εκπομπή «TLIVE» του Alpha, η Μαρία αναφέρει ότι είναι πολύ δύσκολο να εκφραστεί καθώς νιώθει «απόγνωση και αγανάκτηση».

«Προσπαθώ να πάρω κάποιες απαντήσεις και δεν μπορώ να βρω άκρη. Τόσες ημέρες δεν μας έχουν αφήσει να τον δούμε τον αδελφό μου, να τον κηδέψουμε. Βρίσκεται σε ένα ψυγείο μόνος του χωρίς να μπορούμε να του πούμε ένα τελευταίο αντίο. Νιώθω τα χέρια μου δεμένα. Θέλω να μάθω τι πραγματικά έγινε», δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Είμαι η Μαρία, σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα συμπαράστασης που δέχομαι. Μετά από τόσες μέρες δεν έχουμε λάβει απαντήσεις γιατί συνέβησαν όλα αυτά. Ο αδελφός μου έχασε τη ζωή του άδικα. Δεν ξέρουμε το λόγο. Δεν ξέρουμε τον τρόπο, δεν ξέρουμε το γιατί.

Βρίσκεται εδώ και μέρες στο ψυγείο του νεκροτομείου και εμείς δεν έχουμε δικαίωμα ούτε να τον θάψουμε. Νιώθω ότι τα χέρια μου είναι δεμένα. Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα για πολλές νομικές διαδικασίες», είπε αρχικά η αδελφή του θύματος.

Και συνέχισε: «Αλλά ακόμα και σήμερα δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τι έγινε εκείνες τις δύο ώρες από τη στιγμή που τον πήρανε μέχρι τη στιγμή που μάθαμε ότι εξέπνευσε στο κρατητήριο. Και αν δεν του ασκήθηκε βία, όπως λένε, τότε γιατί υπήρχαν εξωτερικά χτυπήματα. Γιατί ενώ είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, κατά τη σύλληψή του οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν ακριβώς σε εκείνα τα σημεία; Και γιατί το Δελτίο Τύπου των Αρχών ήρθε 6 μέρες μετά τον θάνατό του;

Στην εκπομπή μίλησε και η εργοδότρια του άτυχου νεαρού, η οποία αρκέστηκε να πει: «Δεν έχω λόγια. Χάθηκε ένα εξαιρετικό παιδί. Ηταν πάντα με το χαμόγελο, το καλύτερο παιδί. Τον Γιώργο τον είχα σαν παιδί μου, δεν ξέρω τι να πω, δεν έχουμε μάθει τον λόγο για τον θάνατό του».

Η εκδοχή της αστυνομίας για τη σύλληψη του Γιώργου Ζαντιώτη

Η γερμανική αστυνομία, πάντως, υποστηρίζει ότι ο 24χρονος Έλληνας μετανάστης, Γιώργος Ζαντιώτης, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο του καυγά, επιτέθηκε ξαφνικά σε μια γυναίκα αστυνομικό και προσπάθησε να την τραβήξει στο έδαφος και πως τραυμάτισε δυο αστυνομικούς. Ένας άλλος αστυνομικός προσπάθησε να τον εξουδετερώσει αλλά, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται η αστυνομία του Βούπερταλ, με τη βοήθεια άλλων αστυνομικών τον ακινητοποίησαν. Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι ο 24χρονος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών.

Βίντεο σοκ

Εν τω μεταξύ «θύελλα» αντιδράσεων έχει προκαλέσει βίντεο σοκ που δείχνει τη βίαιη σύλληψη του Έλληνα ομογενή που ξεψύχησε στη Γερμανία καθώς πολλοί χρήστες κατέκριναν τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται να χειρίζεται η αστυνομία το περιστατικό, αναφέροντας ότι η σύλληψη θυμίζει την υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ.

Στο σκληρό βίντεο από τη σύλληψη, που το μοιράστηκε και ο Γερμανός δημοσιογράφος Sebastian Weiermann, φαίνονται οι αστυνομικοί να πιέζουν τον 24χρονο Έλληνα, Γιώργο Ζαντιώτη, στο έδαφος μπρούμυτα ενώ μια γυναίκα φωνάζει να σταματήσουν γιατί αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό.

{https://twitter.com/chris_avramidis/status/1457423403149889537?s=20}

Εν τω μεταξύ ο ίδιος χρήστης που κοινοποίησε το βίντεο πριν από λίγο κοινοποίησε και τα ιατρικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο 25χρονος είχε πράγματι υποβληθεί σε επέμβαση.

Όπως γράφει:

Δημοσιεύω εδώ το χαρτί που αποδεικνύει ότι ο Γιώργος εγχειρίστηκε λιγότερο από 2 μήνες πριν. Ο γιατρός τον είχε ειδοποιήσει ότι ακόμα και απλό εμετό να κάνει θα είναι επικίνδυνο

{https://twitter.com/chris_avramidis/status/1458072806487478278?s=20}