Ελλάδα

Ανεστάλη η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, δέχτηκε να διαπραγματευτεί με το σωματείο η Cosco

Ανεστάλη η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, δέχτηκε να διαπραγματευτεί με το σωματείο η Cosco
Οι εργαζόμενοι ανέστειλαν την 48ωρη απεργία τους, καθώς η εργοδοσία δέχτηκε να διαπραγματευτεί μαζί τους για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ανεστάλη η απεργία που ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στις προβλήτες 2 και 3 του λιμανιού του Πειραιά, ζητώντας από την εταιρεία να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η διαπραγμάτευση υπήρξε δέσμευση της εργοδοσίας και στην πρόσφατη απεργία μετά τον θάνατο του εργάτη Δημήτρη Δαγκλή. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η εργοδοσία υπαναχώρησε και αρνούνταν να τους συναντήσει θέλοντας να διαπραγματευτεί με το σωματείο «της αρεσκείας της».

Οι πρώτες 24 ώρες της 48ωρης απεργίας, έπεισαν τελικά την εταιρεία να πάει σε διαπραγματεύσεις με το σωματείο των εργαζομένων. «Σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλεται η απεργία λόγω γραπτής δέσμευσης που λάβαμε από την εργοδοσία για έναρξη διαβουλεύσεων σχετικά με τα αιτήματα που έχουμε γνωστοποιήσει, σχετικά με αυξήσεις μισθών, μετατροπή συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης, ωράριο εργασίας και πρόγραμμα εργασίας. Οι αγώνες μας δικαιώνονται!» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΝΕΔΕΠ.