Ελλάδα

Φουρθιώτης με μάσκα, φόρμα, πατερίτσες και υποβασταζόμενος στον Εισαγγελέα

Φουρθιώτης με μάσκα, φόρμα, πατερίτσες και υποβασταζόμενος στον Εισαγγελέα
Στον Εισαγγελέα υπηρεσίας, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων οδηγήθηκε το απόγευμα ο Μένιος Φουρθιώτης ο οποίος εμφανίστηκε καταβεβλημένος και κατέβαινε τα σκαλοπάτια με πατερίτσες και υποβασταζόμενος.

Ο Μένιος Φουρθιώτης συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο Περιστέρι, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρχε μήνυσε εις βάρος του από πρώην συνεργάτη του για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Τον Οκτώβριο, ο γνωστός παρουσιαστής είχε ανεβάσει φωτογραφίες από το ΚΑΤ όπου νοσηλευόταν με κάταγμα εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε πάθει λίγο μετά την αποφυλάκισή του.

Η ανάρτησή του στο Facebook 

Ο Μένιος Φουρθιώτης, λίγη ώρα μετά την απολογία του στον εισαγγελέα, έκανε ανάρτηση στο Facebook όπου και ανέφερε τα εξής:

«Αλλά η Δικαιοσύνη βλέπει και στο σκοτάδι, ανέφερε ο Ευριπίδης και είχε δίκιο. Το πρώτο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη. Και σήμερα την έζησα για άλλη μια φορά όπως το ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Έζησα ξανά, τον κανιβαλισμό εις βάρος μου.

Ο Θεός,όμως, ήταν με το μέρος μου κι ας υπάρχει μια συντονισμένη -ενορχηστρωμένη προσπάθεια εξόντωσής μου. Για το λόγο που όλοι πλέον γνωρίζετε, σήμερα μετέβην στην ΓΑΔΑ και αμέσως μετά στον Εισαγγελέα όπου φυσικά και αφέθηκα ελεύθερος. Όπως είναι προφανές, κρίθηκε ως αστεία η αιτία. Τώρα, τον λόγο τον έχω εγώ, και θα λογοδοτήσουν στον Εισαγγελέα αυτοί, που έχουν ως χόμπι τους να εξαπατούν Αστυνομικές και δικαστικές Αρχές. Μάλλον εσείς φοβάστε περισσότερο να καταδικάσετε απ’ ό,τι φοβάμαι εγώ να καταδικαστώ. Κι αυτό, γιατί δεν έχετε τίποτα να προσάψετε. Η αλήθεια είναι πιο ισχυρή από το δικό σας ψέμα».

{https://www.facebook.com/mainandros/posts/10159527235458903}

Οι περιοριστικοί όροι

Ο τηλεπαρουσιαστής αποφυλακίστηκε με διάταξη δικαστικού λειτουργού ο οποίος όρισε την καταβολή χρηματικής εγγύησης και περιοριστικούς όρους στον κατηγορούμενο για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων όπως ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία αλλά και σε έκρηξη.

Στη διάταξη του Ανακριτή οριζόταν η καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ καθώς και οι όροι της υποχρέωσης εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του τρεις φόρες το μήνα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς και της απαγόρευσης τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Τον περασμένο Ιούνιο το δικαστικό συμβούλιο είχε αποφανθεί να παραμένει ο Μένιος Φουρθιώτης στη φυλακή, μετά την αίτηση για αποφυλάκιση που είχε καταθέσει.

Η αποφυλάκισή του

Ο Μένιος Φουρθιώτης είχε κριθεί προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα την Πρωτομαγιά και κρατήθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού για σχεδόν πέντε μήνες.

Συνελήφθη στις 28 Απριλίου κατηγορούμενος για σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα), ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα), ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία στην προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδής καταγγελία και πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος. Ο ίδιος φυσικά αρνείται τα όσα του αποδίδονται.

Ο Μένιος Φουρθιώτης είχε προσαχθεί από την αστυνομία μαζί με δύο ακόμη άτομα του ποινικού χώρου που είχαν πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στην Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, αποκαλύφθηκε ότι το καλάσνικοφ που είχε χρησιμοποιηθεί ήταν το ίδιο που την επόμενη ημέρα χρησιμοποιήθηκε σε πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του τηλεπαρουσιαστή και μάνατζερ.