Ελλάδα

Μακάβριο λάθος στον Έβρο: Άνοιξαν το φέρετρο και είδαν σοκαρισμένοι άλλο νεκρό

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI) (Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
Μακάβριο λάθος συνέβη στον Έβρο όπου οι συγγενείς ενός νεκρού είδαν σοκαρισμένοι σορό άλλου ανθρώπου, και όχι του δικού τους προσώπου, όταν ανοίχτηκε το φέρετρο.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε χωριό του Έβρου, και συγκεκριμένα στο Μαυροκκλήσι Σουφλίου, πριν από περίπου 50 ημέρες. Όταν οι συγγενείς του νεκρού άνοιξαν για πρώτη φορά το φέρετρο στην εκκλησία, ώστε ν’ αρχίσει η νεκρώσιμος ακολουθία, διαπίστωσαν ότι μέσα σε αυτό βρισκόταν ένας άγνωστος για εκείνους άνθρωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ένας ηλικιωμένος πέθανε στην Αθήνα όπου ζούσε και η οικογένειά του αποφάσισε να ταφεί στον τόπο καταγωγής του. Τη σορό του θα μετέφερε στο χωριό από την πρωτεύουσα ένα γραφείο κηδειών.

Όταν η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συγχωριανοί του νεκρού συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία για τη νεκρώσιμο ακολουθία, ώστε στη συνέχεια να γίνει η ταφή του στο νεκροταφείο του χωριού, σοκαρισμένοι διαπίστωσαν ότι ο νεκρός που υπήρχε μέσα στο φέρετρο δεν ήταν ο δικός τους άνθρωπος.

Μετά το αρχικό σάστισμα, οι συγγενείς του νεκρού κατάλαβαν ότι είχε γίνει ένα (μακάβριο) λάθος κατά την παραλαβή της σορού από το νεκροτομείο του νοσοκομείου όπου είχε πεθάνει ο Εβρίτης. Ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς του άλλου νεκρού, οι οποίοι ετοιμάζονταν να θάψουν επίσης έναν άγνωστο για εκείνους σε νεκροταφείο της Αθήνας.

Φυσικά η κηδεία στο Μαυροκκλήσι αναβλήθηκε για την επόμενη ημέρα και μια άλλη νεκροφόρα ξεκίνησε από την πρωτεύουσα για τον Έβρο, μεταφέροντας τον ηλικιωμένο κάτοικο που τελικά θάφτηκε σε νεκροταφείο του τόπου καταγωγής του.

NETWORK