Ελλάδα

Ανακοινώσεις το απόγευμα για τα νέα μέτρα

Ανακοινώσεις το απόγευμα για τα νέα μέτρα
Σε σύσκεψη σήμερα υπό τον πρωθυπουργό αποφάσεις για νέα μέτρα έναντι της μετάλλαξης Όμικρον.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων από την κυβέρνηση, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να μην υποχωρεί. 

Σήμερα στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ενημέρωση για τους εμβολιασμούς και την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως  οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας θα γίνουν νωρίτερα, στις 17.30 χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

Τα μέτρα θα στοχεύουν στο να βάλουν «φρένο» στον κορονοϊό και τη μετάλλαξη Όμικρον. Θα αφορούν: εστίαση, γήπεδα και τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Εστίαση

Από τις 3 Ιανουαρίου αναμένεται να μπει πλαφόν στο ωράριο των καταστημάτων εστίασης. Συγκεκριμένα, καφέ, μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν στις 11 μ.μ. Παράλληλα, θα «μικρύνει» η χωρητικότητα των κέντρων διασκέδασης στο 80%. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους, όπως ισχύει και τώρα, ενώ θα επιτρέπονται μόλις 6 καθήμενοι ανά τραπέζι. Επιπλέον τα τραπέζια θα έχουν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρο ενώ θα απαγορευτούν και οι όρθιοι πελάτες.

Γήπεδα

Ενώ τα νέα μέτρα στην εστίαση έχουν ουσιαστικά κλειδώσει, η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων καλείται να λάβει μέτρα για τα γήπεδα, τα οποία θεωρούνται από πολλούς επιστήμονες εστίες υπερμετάδοσης καθώς αποστάσεις δεν υπάρχουν και, σε πολλά από αυτά, αν και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, πολλοί οπαδοί δεν τη φορούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χωρητικότητα των γηπέδων θα πέσει στο 10 με 20% ενώ η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο για εμβολιασμένους με υποχρεωτική χρήση μάσκας.