Ελλάδα

Τι απαντά η σύζυγος του ιερέα που κατηγορείται πως βίαζε ανήλικη μέσα στην εκκλησία

Τι απαντά η σύζυγος του ιερέα που κατηγορείται πως βίαζε ανήλικη μέσα στην εκκλησία
Σοκαριστικές οι λεπτομέρειες της εγκληματικής δράσης του 37χρονου ιερέα που προσέγγιζε ανήλικα κορίτσια στην εκκλησία

Σοκαρισμένη παρασμένη η τοπική κοινωνία έπειτα από τις σοκαριστικές καταγγελίες εις βάρος ιερέα, που φέρεται να βίαζε ανήλικο κορίτσι που προσέγγισε στο κατηχητικό.

Η σύζυγος του 37χρονου ιερέα - που έχει ήδη συλληφθεί - δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους πως δεν είναι έτοιμη ακόμη να μιλήσει.

«Είμαστε σε πολύ ευάλωτη κατάσταση, όταν είμαστε έτοιμοι θα απαντήσουμε μόνοι μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο 37χρονος ιερέας που λειτουργούσε σε εκκλησία στα Κάτω Πατήσια, κατηγορείται για τον βιασμό μιας ανήλικης κοπέλας, τον οποίο κατήγγειλε η ίδια στην αστυνομία.

Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο άνδρας φέρεται να διέπραττε τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται, σε βάρος της ανήλικης, που είναι 16 ετών σήμερα, το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η κοπέλα ενημέρωσε πρόσφατα τους γονείς της, οι οποίοι κατήγγειλαν τον ιερέα στην ΕΛΑΣ, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος και παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Ο ιερέας φέρεται να είχε γνωρίσει το κορίτσι στο κατηχητικό όπου δίδασκε, κέρδισε την εμπιστοσύνη του και το βίασε επανελειμμένως κατά τη διάρκεια ενός πενταμήνου μέσα στον ιερό ναό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφει στην κατάθεση του το ανήλικο κορίτσι φέρεται να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020, ενώ ο ιερέας κατηγορείται πως ζητούσε από το κοριτσάκι να του στέλνει φωτογραφίες με πορνογραφικό περιεχόμενο.