Ελλάδα

Λήξη συναγερμού στο Παγκράτι μετά τη διαρροή αερίου: Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι

Λήξη συναγερμού στο Παγκράτι μετά τη διαρροή αερίου: Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι
Έληξε ο συναγερμός που σήμανε στο Παγκράτι μετά τη διαρροή σε αγωγό φυσικού αερίου - Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι

Δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος για την περιοχή του Παγκρατίου, έπειτα από τη μεγάλη ανάσταστωση που επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης, όποτε και διαπιστώθηκε διαρροή φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, μέχρι το βράδυ εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί η βλάβη στο δίκτυο, η οποία προκλήθηκε έπειτα από αντίστοιχη βλάβη στο σημείο του δικτύου της ΕΥΔΑΠ.

Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή, έχει διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου, ενώ πλέον έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης.

Διαρροή αερίου μέσα... από το οδόστρωμα

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι όταν διαπιστώθηκε διαρροή φυσικού αερίου στην συμβολή των οδών Αινείου και Πύρρου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, η οποία βρέθηκε στο σημείο δεκαπέντε πυροσβέστες και πέντε οχήματα.

Οι κατοίκοι της περιοχής, μάλιστα, απομακρύνθηκαν από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, σε απόσταση 50 μέτρων.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την Αστυνομία, ενώ απομακρύνθηκαν συνολικά 27 ένοικοι από τις τρεις πολυκατοικίες, δίπλα στο σημείο της διαρροής.

Στο σημείο μετέβη και ο γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το πρόβλημα και να συντονίσει τις ενέργειες για την παροχή κάθε βοήθειας προς τους κατοίκους που ξεσπιτώθηκαν.