Ελλάδα

Σφοδρές χιονοπτώσεις σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία, προβλήματα στην Εγνατία, πού κλείνουν σχολεία την Τετάρτη

Σφοδρές χιονοπτώσεις σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία, προβλήματα στην Εγνατία, πού κλείνουν σχολεία την Τετάρτη
Προβλήματα σε Εγνατία Οδό και σχολεία προκαλεί η έντονη χιονόπτωση στα ορεινά της Ηπείρου και τη Δυτική Μακεδονία. Πού δεν επιτρέπονται βαριά οχήματα στην Εγνατία και ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη.

Σφοδρή χιονόπτωση από το απόγευμα της Τρίτης στα ορεινά της Ηπείρου, με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας να βρίσκονται σε επιφυλακή αν χρειαστεί καθαρισμός του οδικού δικτύου. 

Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό έχει διακοπεί για τις νταλίκες από τα διόδια Δροσοχωρίου μέχρι και το Μαλακάσι. Τα εκχιονιστικά καθαρίζουν τον οδικό άξονα, ώστε να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία με ασφάλεια. 

Έντονη χιονόπτωση και στη Δυτική Μακεδονία

Έντονη είναι η χιονόπτωση και στη Δυτική Μακεδονία. Με απόφαση του δημάρχου Γρεβενών, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα μείνουν κλειστά αύριο Τετάρτη, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων. 

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στους Δήμους Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου αλλά και στους Δήμους Πρεσπών, Φλώρινας και Αμύνταιου στην Περιφερειακή Ενότητα της Φλώρινας. Στους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9:15, ενώ κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στο δήμο Βοΐου. 

Σε ό,τι αφορά την κίνηση των οχημάτων στην Εγνατία, η Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία φορτηγών πάνω από 3,5 τόνους από τον κόμβο του Βενέτικου έως την Παναγία Γρεβενών.