Ελλάδα

Ίλιον: Μαθητές μουσικού σχολείου διαμαρτυρήθηκαν φορώντας φούστες για ομοφοβική επίθεση καθηγητή τους

Ίλιον: Μαθητές μουσικού σχολείου διαμαρτυρήθηκαν φορώντας φούστες για ομοφοβική επίθεση καθηγητή τους
Ηχηρό μήνυμα κατά της ομοφοβίας έστειλαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου του Ίλιου, συμπαραστεκόμενοι σε συμμαθητή τους ο οποίος μπήκε στην αίθουσα φορώντας φούστα και αντιμετώπισε το... υποτιμητικό σχόλιο καθηγητή του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο καθηγητής μίλησε υποτιμητικά στον μαθητή μπροστά σε όλους τους συμμαθητές του και τον έστειλε στο γραφείο του διευθυντή.

«Το σκηνικό έγινε Τρίτη μεταξύ ενός καθηγητή και ενός μαθητή της 1η Γυμνασίου. Το παιδί αν θέλει ή αισθάνεται κορίτσι είναι δικαίωμα του και δεν αφορά κανέναν πέρα από εκείνο και την οικογένεια του. Ο καθηγητής, σύμφωνα με τα παιδιά, έκανε ξεφτίλα το παιδί μπροστά σε όλη την τάξη. Έφτασε στο σημείο να το αποκαλέσει: “Nτροπή της κοινωνίας”. Το έβγαλε έξω από την τάξη και το έστειλε στο γραφείο της διεύθυνσης. Ειδοποιήθηκαν μέχρι και οι γονείς του παιδιού που πήγαν στο σχολείο και όπως ήταν φυσικό ζήτησαν εξηγήσεις», σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

Μετά την συμπεριφορά του καθηγητή, οι μαθητές αποφάσισαν να αντιδράσουν, αντιγράφοντας την καμπάνια δασκάλων στην Ισπανία κατά του ομοφοβικού bullying. Έτσι, πολλά αγόρια εμφανίστηκαν στο σχολείο με φούστα και κορίτσια με τζιν, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν πως τα ρούχα δεν έχουν φύλο.

{https://www.instagram.com/p/CZfCvDGK1hq/?utm_source=ig_web_copy_link}