Ελλάδα

Συναγερμός στα Καλάβρυτα, αγνοούνται τρεις αναρριχητές, μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους (βίντεο)

(Φωτ. αρχείου: INTIME) (Φωτ. αρχείου: INTIME)
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων για τον εντοπισμό τριών χειμερινών αναρριχητ΄΄ων που αγνοούνται από το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις αγνοούμενοι, κάτοικοι Πάτρας και έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση, ανέβηκαν στο Χελμό το Σάββατο και θα πήγαιναν προς την περιοχή της Μαυρολίμνης.

Ωστόσο, οι τρεις άνδρες δεν επέστρεψαν, και έκτοτε σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση, στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον 15 πυροσβέστες, ενώ οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι σχετικά καλές.

«Πολύ έμπειροι ορειβάτες οι αγνοούμενοι στα Καλάβρυτα»

Στο MEGA μίλησε ο γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά δεδομένα. Έχουμε τρεις πολύ έμπειρους ορειβάτες που ξεκίνησαν εχτές να μεταβούν εκτός του κέντρου για παγο-αναρρίχηση. Ο ένας είναι και εκπαιδευτής και από τα πιο γνωστά ονόματα στη χώρα. Είχαμε νυχτερινή λειτουργία στο κέντρο, διαπιστώσαμε όταν κλείναμε ότι υπήρχε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και ότι ήταν αυτών των τριών ατόμων που δεν είχαν γυρίσει ακόμα. Επικοινωνήσαμε με τους δικούς τους και δεν είχαν δώσει σημάδι ζωής. Έκτοτε είμαστε σε επιφυλακή και σε συντονισμό με την Πυροσβεστική και την αστυνομία», είπε ο κ. Άγριος.

Ο γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων ανέφερε ακόμη ότι με το πρώτο φως της ημέρας -εκτός από τους ανθρώπους του κέντρου που συμμετέχουν στις έρευνες- σηκώθηκαν και drones για να συνδράμουν στην επιχείρηση εντοπισμού τους. Όλα αυτά βέβαια γίνονται σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ.

Να σημειωθεί ότι έχουν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Χιονοδρομικού Κέντρου, ενώ δεν απαντούν και το κινητό που είχαν δώσει, στα συνεχή τηλεφωνήματα που γίνονται από τους ανθρώπους του κέντρου.