Ελλάδα

Μπακογιάννης: Μέσα στο 2022 τα πρώτα έργα στον Βοτανικό

Μπακογιάννης: Μέσα στο 2022 τα πρώτα έργα στον Βοτανικό
«Ο μετασχηματισμός της Αθήνας σε μια σύγχρονη, βιώσιμη, ανθεκτική πρωτεύουσα ήταν και είναι ο στόχος μας. Η Αθήνα είναι μια πόλη σε μετάβαση», είπε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε εφ όλης της ύλης συνέντευξή του στον Αθήνα 984.

Για τη Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο του Παναθηναϊκού, ο κ Μπακογιάννης είπε πως «το έργο θα προσελκύσει άμεσες επενδύσεις ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ», επικαλούμενος σχετική μελέτη.

Τόνισε ακόμη πως «έως το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρόδρομες διαδικασίες για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό», διαβεβαιώνοντας πως «είμαστε σε καλό δρόμο». Και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το νέο γήπεδο θα είναι όχι μόνο το καλύτερο της Ελλάδας, αλλά και το πιο εντυπωσιακό, διότι από τις κερκίδες του θα φαίνεται η Ακρόπολη».

Σύμφωνα με τον κ Μπακογιάννη, «το θέμα του Βοτανικού συζητείται 15 με 17 χρόνια και γιαυτό υπάρχει δυσπιστία για τη Διπλή Ανάπλαση. Είμαι μαζεμένος και προσεκτικός και προτιμώ να δουλεύουμε αθόρυβα. Μέσα στο 2022 θα δείτε τα πρώτα έργα. Η Διπλή Ανάπλαση δημιουργεί δύο υπερτοπικούς πόλους.
Έναν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου στο σημερινό γήπεδο θα δημιουργηθεί ένας χώρος πρασίνου - ανάσα για την πόλη.
Ο άλλος πόλος είναι στον Ελαιώνα, στον Βοτανικό όπου θα κατασκευαστεί γήπεδο 38 χιλιάδων θέσεων και σύγχρονων προδιαγραφών, από τα εντυπωσιακότερα της Ευρώπης, καθώς από τις κερκίδες του θα φαίνεται η Ακρόπολη.
Αυτό δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Δεν μπορεί να το έχει καμία άλλη πόλη, μόνον η Αθήνα.
Θα έχουμε ακόμη, τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και όλα τα αναγκαία έργα υποδομών που θα επιτρέψουν να προσελκύσουμε άμεσες επενδύσεις οι οποίες βάσει μελέτης θα ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ.
Μέχρι το τέλος του 2022 θα έχουν ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες», πρόσθεσε.