Ελλάδα

Άγιοι Ανάργυροι: Ένας νεκρός μετά από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών - Τέσσερις τραυματίες, οι δύο αστυνομικοί

Άγιοι Ανάργυροι: Ένας νεκρός μετά από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών - Τέσσερις τραυματίες, οι δύο αστυνομικοί
Ένας νεκρός το βράδυ του Σαββάτου στους Αγίους Αναργύρους μετά από πυροβολισμούς με την αστυνομία, τέσσερις τραυματίες εκ των οποίων δύο άντρες της ΕΛ.ΑΣ. τραυματίες.

Το περιστατικό συνδέεται με τους πυροβολισμούς που αναφέρθηκαν στα Πατήσια, καθώς αυτός που άνοιξε πυρ εκεί και ο νεκρός δράστης στους Αγίους Αναργύρους είναι το ίδιο άτομο.

Βίντεο ντοκουμέντο από χρήστη που ανέβηκε στο Twitter τη στιγμή των πυροβολισμών:

{https://twitter.com/GrandOldRight/status/1543323944027029506}

Όσον αφορά τη ληστεία στους Αγίους Αναργύρους, ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες έχασε τη ζωή του ενώ τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου έχουν μεταφερθεί οι δύο τραυματίες αστυνομικοί έχει μεταβεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο αρχηγός της αστυνομίας.

agioi anargyroi 11

Στα Κάτω Πατήσια και στη συμβολή με την οδό Γεωργίου Νάζου, οι οδηγοί δύο ΙΧ αυτοκινήτων διαπληκτίστηκαν και ο ένας εξ αυτών έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε τον άλλον τραυματίζοντάς τον.

Ο συνοδηγός του ατόμου του τραυματίστηκε, βγήκε στον δρόμο και άρχισε να τρέχει με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει άλλο όχημα και να τον τραυματίσει.

Στη συνέχεια ο ένοπλος άνδρας, ο οποίος φέρεται να οδηγούσε ένα κλεμμένο μαύρο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Toyota, κινήθηκε προς την περιοχή των Αγίων Αναργύρων όπου σταμάτησε σε βενζινάδικο και με την απειλή πιστολιού λήστεψε τον υπάλληλο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή εκεί.

{https://youtu.be/QcuW4_oujb4}

Λίγο αργότερα, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, αστυνομικοί εγκλώβισαν το ύποπτο όχημα και ζήτησαν από τον οδηγό να κατέβει, όμως αυτός πυροβόλησε προς το μέρος τους τραυματίζοντας τους δύο αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του δράστη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το άτομο επιχείρησε να διαφύγει προς καταυλισμό Ρομά της περιοχής.

{https://youtu.be/XJLPAcPMqyc}

Φωτογραφία από το καταστήμα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το συμβάν:

pyrov

Σύμφωνα με μάρτυρα που βρισκόταν στο σημείο, «καθόμασταν έξω και ξαφνικά ακούσαμε πυροβολισμούς. Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν πυροτεχνήματα. Μετά συνειδητοποιήσαμε τι έγινε στα 50 μέτρα.

Είδαμε έναν αστυνομικό που κούτσαινε και άλλον έναν που ήταν πεσμένος. Φοβηθήκαμε, δεν πλησιάσαμε πολύ. Κάποιοι λένε ότι έχει ληστέψει ένα μαγαζι και την ώρα που περνούσαν οι αστυνομικοί «έπεσαν» τυχαία επάνω του», αναφέρει ο μάρτυρας.

{https://youtu.be/jbAmD719lbc}