Ελλάδα

Κυκλάδες: Έκλεβαν βαλίτσες επιβατών από πλοία, η δράση της σπείρας (βίντεο)

Κυκλάδες: Έκλεβαν βαλίτσες επιβατών από πλοία, η δράση της σπείρας (βίντεο) Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI
Συνελήφθησαν τρεις νεαροί από το Λιμενικό με την κατηγορία ότι έκλεβαν βαλίτσες επιβατών που επιβιβάζονταν από λιμάνι των Κυκλάδων σε πλοία της γραμμής.

Στα χέρια των ανδρών του Λιμενικού έπεσαν τρία άτομα που κατηγορούνται ότι έκλεβαν βαλίτσες επιβατών μέσα από πλοία που έκαναν δρομολόγια στα νησιά των Κυκλάδων.

Οι Αρχές τους συνέλαβαν μετά από την καταγγελία μιας κοπέλας, η οποία είχε αφήσει τη βαλίτσα της στο χώρο αποσκευών του πλοίου και όταν έφτασε στο λιμάνι της Ραφήνας, διαπίστωσε έντρομη ότι «είχε κάνει φτερά».

Ειδικότερα, η κοπέλα ταξίδευε από την Τήνο προς το λιμάνι της Ραφήνας, όταν συνειδητοποίησε ότι έλειπε η βαλίτσα της από το γκαράζ του πλοίου.

Έτσι προχώρησε σε άμεση ενημέρωση των Λιμενικών Αρχών και δόθηκε σήμα και στο Λιμενικό της Τήνου για σχετική έρευνα.

Δύο από τους τρεις δράστες μπήκαν την επόμενη μέρα στο πλοίο της γραμμής και όταν το καράβι έδεσε στη Ραφήνα, τους περίμεναν άνδρες του Λιμενικού αλλά και της Αστυνομίας και τους συνέλαβαν, καθώς είχαν και την περιγραφή της κλεμένης βαλίτσας.

Οι δύο συλληφθέντες αποκάλυψαν ότι δε δρούσαν μόνοι τους και μάλιστα -σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star- «έδωσαν» τρίτο συνεργό τους, ο οποίος βρισκόταν στη Σύρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σπείρα παρακολουθούσε τα υποψήφια θύματά τους στα λιμάνια. Μόλις έμπαιναν στο πλοίο της γραμμής και πήγαιναν στο γκαράζ για να αποθέσουν τις αποσκευές τους και να ανέβουν στα καταστρώματα του πλοίου, εκείνοι έβρισκαν την ευκαιρία να τις αρπάξουν.