Ελλάδα

Πιλότος ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ «πετάει» ενώ έχει κριθεί... ακατάλληλος - Διαψεύδει η Αστυνομία (βίντεο)

intime intime
Νέα στοιχεία στο «φως» σχετικά με τον πιλότο ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος συνεχίζει να «πετάει», παρά το ότι αρμόδιες επιτροπές έχουν κρίνει πως έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Πιο αναλυτικά, υπάρχουν έγγραφα προ δεκαετίας τα οποία κάνουν λόγο για μέτρια πτητική απόδοση του αξιωματικού, ενώ παράλληλα αναφέρεται πως δεν πέρασε από γραπτές εξετάσεις δύο φορές. 

Το 2016 υπήρξαν προβλήματα στις εξετάσεις που υποβλήθηκε και γι’ αυτό τέθηκε σε αποχή πτήσεων, ενώ κρίθηκε ακατάλληλος ως χειριστής.

Επιπλέον, τα έγγραφα δείχνουν ότι δεν υπάρχει αναφορά προόδου από τον ένα εκ των τριών εκπαιδευτών του, καθώς και ότι αρνήθηκε ιδιαίτερη εκπαίδευση.

Ωστόσο, έκανε ιδιωτική εκπαίδευση στη Ρουμανία και επανήλθε πρόσφατα στην υπηρεσία.

Τέλος, ζήτησε να εξεταστεί γραπτά από πιστοποιημένο εξεταστή, στις οποίες εξετάσεις όμως απορρίφθηκε.

Η Αστυνομία διαψεύδει

Αργότερα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Το προσωπικό της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας υποβάλλεται σε υγειονομικό έλεγχο από το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής και παρακολουθεί την απαραίτητη εκπαίδευση με γραπτές εξετάσεις, ώστε να είναι ικανό για το χειρισμό των ελικοπτέρων της υπηρεσίας.

Συνεπώς, τα αναφερόμενα σε ρεπορτάζ τηλεοπτικής εκπομπής που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες και αφορούν χειριστή της υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.