Ελλάδα

Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα, η πρόγνωση του Δ. Παπαϊωάννου

Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα, η πρόγνωση του Δ. Παπαϊωάννου Φωτογραφία: INTIME
Το... χατίρι των εκδρομέων θα κάνει ο καιρός την παραμονή αλλά και ανήμερα των Χριστουγέννων.

Άνοδο σημείωσε ο υδράργυρος την Παρασκευή, οπότε και έφτασε σε αρκετές περιοχές τους 15-17οC, ενώ στην Κρήτη ακόμα και τους 18-19οC. Μικρή περαιτέρω άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία, το Σάββατο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές με την καλοκαιρία να συνεχίζεται σχεδόν όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων, αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις πιο αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ το βράδυ θα αυξηθούν οι νεφώσεις και στη δυτική Ελλάδα.

Ψιλόβροχο και λίγες ασθενείς βροχές σε τοπικό επίπεδο θα εκδηλωθούν κυρίως το πρωί, στα Δωδεκάνησα, τις ανατολικές Κυκλάδες και την ανατολική Κρήτη. Τη νύχτα θα σημειωθούν ψιχάλες και λίγες ασθενείς βροχές στη Θράκη και κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματά της. Περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά το πρωί και τοπικές ομίχλες κυρίως στην ανατολική Θράκη.

Ο υδράργυρος παρά το κρύο το πρωί και τον παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά, θα σημειώσει άνοδο και θα φτάνει στα κεντρικά και βόρεια τους 13-14Οc, στα υπόλοιπα τους 15-16 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα αγγίξει και τους 17Οc.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες θα αυξηθούν από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15oC. Oι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες το πρωί και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12-13oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Ανήμερα των Χριστουγέννων

Ανήμερα των Χριστουγέννων την Κυριακή, αναμένεται ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις σε Κυκλάδες, ανατολικό Αιγαίο, ενώ πιο αυξημένες θα είναι στη βόρεια Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη το πρωί και το βράδυ θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά και κυρίως στην ανατολική Θράκη και τα δυτικά τμήματα της χώρας όπου θα σχηματιστούν και τοπικές ομίχλες ιδίως στον Αμβρακικό κόλπο.

Ψιλόβροχο πιθανόν να σημειωθεί στα ορεινά της Κρήτης. Ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική άνοδο και θα φτάνει στα κεντρικά και βόρεια τους 14-16οC, ενώ στα υπόλοιπα τους 17-18 και τοπικά στην Πελοπόννησο τους 19-20οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 2-4 και στο βόρειο 5 μποφόρ.