Ελλάδα

Καταγγελία στο Dnews για εγκληματικές ευθύνες: «Αν είχε τοποθετηθεί το σύστημα δεν θα είχαμε σύγκρουση»

Καταγγελία στο Dnews για εγκληματικές ευθύνες: «Αν είχε τοποθετηθεί το σύστημα δεν θα είχαμε σύγκρουση»
Ο γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), Νίκος Κιουτσούκης, μίλησε στο Dnews για την τραγωδία στα Τέμπη σχολιάζοντας τον ρόλο του σταθμάρχη.

Ο γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), Νίκος Κιουτσούκης, μιλώντας στο Dnews δήλωσε ότι: 

«Ο σταθμάρχης του σταθμού βλέπει μόνο την είσοδο και την έξοδο του τρένου, δεν βλέπει την διαδρομή του. Αν το σύστημα είχε τοποθετηθεί ο σταθμάρχης θα είχε ειδοποιήσει τα τρένα να σταματήσουν. Δεν θα υπήρχε σύγκρουση».

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό το σύστημα αγοράστηκε το 2010 και δεν τοποθετήθηκε λόγω των προβλημάτων που έχουν οι εργολάβοι που προσφεύγουν συνεχώς στη δικαιοσύνη.

ΤΕΜΠΗ ΤΡΕΝΑ

Αναλυτικά η δήλωση του γραμματέα της ΓΣΕΕ Νίκου Κιουτσούκη στο Dnews:

«Η απαξίωση του σιδηροδρόμου είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που έχουμε επισημάνει ως εργαζόμενοι παρα πολλές φορές σε όλες τις κυβερνήσεις. Δυστυχώς η σύγκρουση των εργολαβικών συμφερόντων στην πατρίδα μας είναι τεράστια και φάνηκε σήμερα με το τραγικό αυτό δυστύχημα όπου τα συστήματα που έχουν αγοραστεί από το 2000, τα συστήματα ασφαλείας που θα επέτρεπαν στον εκάστοτε σταθμάρχη του σταθμού να βλέπει το που κινούνται τα τρένα δεν έχουν τοποθετηθεί 23 χρόνια μετά.

Αντιλαμβάνεστε ότι όταν ο Άρειος Πάγος βγάζει μια απόφαση για τους πλειστηριασμούς μέσα σε δυο εβδομάδες για ποιο λόγο δεν έχει τελειώσει ακόμα αυτή η ιστορία με την τοποθετήσει συστημάτων. Η Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή χώρα που θα έπρεπε να έχει έναν σιδηρόδρομο εφάμιλλο των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών που αξίζει στους Έλληνες πολίτες. Και φυσικά για να μην ξανά θρηνήσει αλλά τέτοια περιστατικά».

{https://www.youtube.com/watch?v=sY4cafktbYU}