Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Δύο αδέρφια Έλληνες οι συλληφθέντες, η διαδρομή με το λευκό βαν και τα στίγματα των κινητών

Δολοφονία Καραϊβάζ: Δύο αδέρφια Έλληνες οι συλληφθέντες, η διαδρομή με το λευκό βαν και τα στίγματα των κινητών Φωτογραφία: INTIME
Δύο αδέρφια, Έλληνες, είναι οι συλλήψεις που ανακοινώθηκαν σήμερα για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο συλλήψεις που αποκαλύφθηκαν νωρίτερα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, αφορούν δύο Έλληνες που είναι αδέρφια.

Όπως έγραψε και ο υπουργός στην ανάρτησή του «εμπλέκονται» στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου και δεν είναι ξεκάθαρο για την ώρα ποιος ήταν ο ακριβής ρόλος τους.

Πάντως, διαρρέεται ότι ανήκαν στην «υποστηρικτική ομάδα» του σχεδίου της εκτέλεσης του δημοσιογράφου. Φέρεται να βρίσκονταν μέσα σε ένα άσπρο βαν και να συνόδευαν τους εκτελεστές.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν καταγραφεί σε κάμερες να ακολουθούν για μεγάλη απόσταση το σκούτερ που έφυγε από τον τόπο της δολοφονίας.

Μάλιστα, λέγεται ότι και την προηγούμενη ημέρας της δολοφονίας ημέρα ήταν στο σημείο. Οι κάμερες δείχνουν ακολούθησαν πορεία προς την παραλιακή και στη συνέχεια προς τη Νίκαια.

Έχουν εντοπιστεί και τα στίγματα των κινητών τους τόσο στο σημείο της δολοφονίας όσο και στη διαδρομή διαφυγής.

Πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, φέρεται να είχαν κληθεί στη ΓΑΔΑ από τους αστυνομικούς ως ύποπτοι για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα δυο άτομα, τα οποία δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Παράλληλα, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι δύο συλληφθέντες είναι ηλικίας 40 και 48 ετών. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021.

Η δολοφονία

Υπενθυμίζεται ότι ενέδρα έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στον Άλιμο, είχαν στήσει οι δράστες οι οποίοι τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021.

Όπως είχε γίνει γνωστό, οι εκτελεστές έριξαν τουλάχιστον έξι σφαίρες σημαδεύοντας τον άτυχο δημοσιογράφο.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός συντάκτης με μακρά θητεία στο ρεπορτάζ. Πριν δεχθεί το δολοφονικό χτύπημα επέστρεφε σπίτι του από την τηλεοπτική εκπομπή στο Star, με την οποία συνεργαζόταν. Είχε εργαστεί πολλά χρόνια στην τηλεόραση του «Αντέννα», απ' όπου έφυγε το 2017. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

{https://www.facebook.com/takistheodorikakos/posts/778779153603308}