Ελλάδα

Δολοφονία στο Ψυχικό: Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ερευνά τα οικονομικά του 54χρονου

Δολοφονία στο Ψυχικό: Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ερευνά τα οικονομικά του 54χρονου
Στις έρευνες για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου και η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ερευνάται η οικονομική δραστηριότητα του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος πριν από λίγες μέρες δολοφονήθηκε εν ψυχρώ έξω από το γραφείο του, στο Ψυχικό.

Ειδικότερα, η Αρχή, υπό τον επικεφαλής της, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ερευνά όλη την περιουσιακή κατάσταση του τοπογράφου, όπως και των προσώπων που είχαν επαγγελματική σχέση μαζί του, αναζητώντας στοιχεία και πρόσωπα τα οποία θα συνδράμουν στις έρευνες για την αποκάλυψη του δράστη.

Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας του τοπογράφου - «Θα εξηγήσουμε τι έχει συμβεί»

Η οικογένεια του δολοφονηθέντα τοπογράφου στο Ψυχικό εξέδωσε ανακοίνωση με το οποίο αναφέρεται στην κάλυψη της υπόθεσης από πλευράς ΜΜΕ και καλεί την ΕΛ.ΑΣ να εξιχνιάσει το συντομότερο δυνατόν την στυγερή δολοφονία.  

«Ήταν καθ' όλα νόμιμος και καλούμε την ΕΛΑΣ να εξιχνιάσει άμεσα την άνανδρη δολοφονία ενός άριστου επιστήμονα και οικογενειάρχη, τόσο σε επίπεδου φυσικού όσο και ηθικού/ων αυτουργών» σημειώνουν, μεταξύ άλλων, μέλη της οικογένειας του τοπογράφου.

«Με λύπη διαπιστώνουμε ότι συγκεκριμένα ΜΜΕ, και ορισμένοι "καλεσμένοι" εκπομπών αναπαράγουν ή φιλοξενούν παντελώς ψευδείς αναφορές στον δολοφονηθέντα σύζυγο και πατέρα μας, οι οποίες ουδεμία απολύτως σχέση έχουν με την πραγματικότητα, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη του και επιτείνουν την οδύνη της οικογένειάς μας.

Παρακαλούμε να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε προσπάθεια δημοσιογραφικής ή άλλης εκμετάλλευσης της στυγερής δολοφονίας του οικείου μας και να γίνει σεβαστό από όλους, το πένθος της οικογένειάς μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητάμε να γίνει σεβαστή η επιθυμίας μας, αφενός να μην υπάρξει δημοσιογραφική κάλυψη της κηδειας, αφετέρου δε, να παύσει οποιαδήποτε περαιτέρω όχλησή μας εκ μέρους των ΜΜΕ.

Καλούμε την ΕΛΑΣ να εξιχνιάσει άμεσα την άνανδρη δολοφονία ενός άριστου επιστήμονα και οικογενειάρχη, τόσο σε επίπεδου φυσικού όσο και ηθικού/ων αυτουργών».