Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Ενώπιον του εφέτη ανακριτή σήμερα στελέχη του ΟΣΕ

Τραγωδία στα Τέμπη: Ενώπιον του εφέτη ανακριτή σήμερα στελέχη του ΟΣΕ Φωτογραφία: Eurokinissi
Αυτές τις ημέρες καταθέτουν πέντε πρώην και νυν διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος τους τον περασμένο μήνα από τον εισαγγελέα εφετών.

Ενώπιον του ανακριτή Λάρισας θα βρεθούν σήμερα ο νυν διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης και ο γενικός διευθυντής, από τον Μάρτιο του 2017 έως και τον Νοέμβριο του 2019, της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ.

Και οι δύο εμπλέκονται στην υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με τη δικαστική έρευνα να συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άλλες καταθέσεις των διωκόμενων στελεχών του ΟΣΕ. Σε αναμονή βρίσκεται και η απολογία του δεύτερου γενικού διευθυντή δικτύου ΟΣΕ από το 2019 έως 2020.

Την Δευτέρα, ελεύθερος με μοναδικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο διευθυντής (από 1/04/2017 έως 30/9/2021) της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων του ΟΣΕ. Ο ειδικός εφέτης ανακριτής κ. Σωτήρης Μπακαΐμης που ερευνά την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος καθώς η Δ/νση την οποία προΐστατο ήταν αναρμόδια.