Ελλάδα

Νέα πρόγνωση Αρναούτογλου: Ο καιρός μέχρι και τις 15 Αυγούστου

Νέα πρόγνωση Αρναούτογλου: Ο καιρός μέχρι και τις 15 Αυγούστου
Ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωση για το επόμενο 10ήμερο, έδειξε τον καιρό έως και τις 15 Αυγούστου. «Κλείδωσαν» Μποφόρ και θερμοκρασίες.

Μετά το τριπλό κύμα καύσωνα που χτύπησε την Ελλάδα, ήρθαν οι καταιγίδες στα δυτικά της χώρας και τώρα φαίνεται πως θα περάσουμε εβδομάδες με πολλά Μποφόρ στο Αιγαίο.

Ο παρουσιαστής του καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Facebook δημοσίευσε ένα μετεώγραμμα για τις θερμοκρασίες και τα Μποφόρ του επόμενου 10ημέρου.

Συγκεκριμένα, από αύριο (8/8) έως και το Σάββατο (12/8) η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει κατά μέσο όρο τους 33 με 34 βαθμούς, με τους ανέμους στο Αιγαίο να φτάνουν τοπικά και τα 8 Μποφόρ.

Από την Κυριακή (13/8) αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, με το θερμόμετρο να φτάνει κατά μέσο όρο τους 36 βαθμούς στις 15 Αυγούστου, όπως και την επόμενη ημέρα. Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα διατηρηθούν.

Σημειώνεται πως η θερμοκρασία θα είναι 1 έως και 2 βαθμούς υψηλότερη στους κάμπους, ενώ σε ορεινές περιοχές και παραθαλάσσια τμήματα, το θερμόμετρο μπορεί να δείξει από 3 έως και 8 βαθμούς χαμηλότερα από τον μέσο όρο των θερμοκρασιών.