Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Περνάει... ξυστά από την Αττική, «φθινοπωρινή βροχή» λέει ο Τσατραφύλλιας στο Dnews

Κακοκαιρία Daniel: Περνάει... ξυστά από την Αττική, «φθινοπωρινή βροχή» λέει ο Τσατραφύλλιας στο Dnews Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Τα «δόντια» της δείχνει η κακοκαιρία «Daniel», καθώς πολλές περιοχές στην χώρα να πλήττονται από πλημμύρες.

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται η χώρα, καθώς η κακοκαιρία «Daniel», προκαλεί ανησυχία στους μετεωρολόγους, ιδιαίτερα για την περιοχή της Θεσσαλίας.

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κεραυνικά φαινόμενα συνθέτουν το σκηνικό της πολιορκίας των επόμενων ωρών.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια, ο οποίος μίλησε στο «Dnews», η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει και την Αττική, νωρίς το μεσημέρι. Συγκεκριμένα περίπου στη 13:00, θα αρχίσουν βροχοπτώσεις (χαμηλής έντασης), με το τοπίο να θυμίζει για τα καλά φθινόπωρο.  

zdfddgd

ΕΡΕΣΣΗΣΣ

Δοκιμάζεται ο Βόλος - Lockdown με εντολή της αστυνομίας 

Οι κάτοικοι τουΒόλου Βόλου και γενικά της Μαγνησίας, αλλά και των Σποράδων ένιωσαν έντονη την παρουσία του Daniel, καθώς από τα ξημερώματα η κακοκαιρία πλήττει σφοδρά την περιοχή.

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβάλλεται στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, από τις 10:30 και μέχρι νεωτέρας, με απόφαση και εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της σφοδρότατης κακοκαιρίας Daniel.

Μέσω μηνύματος του 112 που εστάλη σε όλα τα κινητά τηλέφωνα αναφέρεται ότι "με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων".

'Ηδη στην περιοχή η κακοκαιρία έχει παρουσιάσει επιδείνωση και η συνεχιζόμενη σφοδρή καταιγίδα έγινε εντονότερη από τις 10:30, ενώ η ορατότητα έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 18:30 καταγράφηκε στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 103 χιλιοστά.

Η περιοχή της Ζαγοράς και την Μαγνησίας περιλαμβάνεται σε αυτές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

 ΜΙΚΡΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ2 696x522