Ελλάδα

Σε αυτήν την παραλία της Αττικής σας μεταφέρουν εντελώς δωρεάν για μπάνιο

Σε αυτήν την παραλία της Αττικής σας μεταφέρουν εντελώς δωρεάν για μπάνιο
Η παραλία εντός του Εθνικού Πάρκου Σχινιά σας παρέχει εντελώς δωρεάν την μεταφορά από και προς τα εκεί για να απολαύσετε τις βουτιές σας!

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους λουόμενους όλων των ηλικιών που επιθυμούν να κάνουν μπάνιο στην πεντακάθαρη παραλία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα που ξεχωρίζει για το πευκόφυτο περιβάλλον της.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση έως τις 15 Σεπτεμβρίου, κάθε Σάββατο, Κυριακή και επίσημη αργία, οι επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, για τη μετάβασή τους στην παραλία, μπορούν να χρησιμοποιούν, δωρεάν, μισθωμένα λεωφορεία, που θα παρέχει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που τέθηκε σε ισχύ από τις 21 Ιουνίου, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ. 3.7.2000 (ΦΕΚ 395 Δ’) και του Κανονισμού Διοίκησης και Λειτουργίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα και Σχεδίου Διαχείρισης αυτού (ΦΕΚ 1830Β/2001).

Τα δρομολόγια ξεκινούν από τον χώρο στάθμευσης του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου στις 9 το πρωί και πραγματοποιούνται κάθε είκοσι λεπτά. Το τελευταίο δρομολόγιο, από το τέρμα της Λεωφόρου Σχινιά με κατεύθυνση προς το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο, είναι στις 20:40 μ.μ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, θα υπάρχει δυνατότητα επιβίβασης και αποβίβασης σε εννέα προκαθορισμένες στάσεις σε όλα τα μονοπάτια επίσκεψης δάσους και παραλίας, αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της Λεωφόρου Σχινιά.

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων σε οποιοδήποτε σημείο της Λεωφόρου Σχινιά.