Ελλάδα

«Όλη η ακτογραμμή του Πηλίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς» - Eγκλωβισμένη η Ελένη Ψυχούλη

«Όλη η ακτογραμμή του Πηλίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς» - Eγκλωβισμένη η Ελένη Ψυχούλη Φωτογραφία: ΕΡΤ
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Καρδίτσα όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι δεκάδες πολίτες. «Το δικό μου χωριό δεν υπάρχει. Έχουν γκρεμίσει το σπίτι του αδελφού μου όπως και πάρα πολλά σπίτια», είπε στην ΕΡΤ η Ελένη Ψυχούλη.

Το Πήλιο είναι μία από τις πληγείσες περιοχές και οι ζημιές που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου είναι σημαντικές, καθώς όλη η ακτογραμμή του Πηλίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ το χωριό Πλατανιάς, έχει «κοπεί στα δυο», όπως τόνισε η Ελένη Ψυχούλη, που ζει εκεί.

Η γνωστή μαγείρισσα συνδέθηκε ζωντανά με την εκπομπή «Στούντιο 4» το μεσημέρι της Πέμπτης. «Μας φέρατε τύχη, αυτή τη στιγμή πλησιάζει το καραβάκι να μας σώσει» είπε αρχικά στους δύο παρουσιαστές.

«Επειδή ακούγονται μόνο τα μεγάλα χωριά, θα πρέπει να ξέρετε ότι όλη η ακτογραμμή του Πηλίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Το δικό μου χωριό δεν υπάρχει. Έχουν γκρεμίσει το σπίτι του αδελφού μου όπως και πάρα πολλά σπίτια. Έχουν καταστραφεί οι δρόμοι, το ποτάμι έκοψε τις γέφυρες κι έκοψε το χωριό στα δύο. Είναι βιβλική η καταστροφή. Εγώ δε θα πω για κυβερνητικές ευθύνες, διότι καταλαβαίνω ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό που έγινε που είναι πρωτόγνωρο», είπε τέλος, η Ελένη Ψυχούλη.