Ελλάδα

Αιχμές Δήμητρας Πισπιρίγκου για Δασκαλάκη: «Αν το πρώτο που έκανε ήταν να βγάλει τη βέρα»

Αιχμές Δήμητρας Πισπιρίγκου για Δασκαλάκη: «Αν το πρώτο που έκανε ήταν να βγάλει τη βέρα»
Απόλυτη στήριξη από την αδερφή της κατηγορούμενης παιδοκτόνου από την Πάτρα. Υιοθετεί την υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ώρα καταθέσεων των συγγενών της Ρούλας Πισπιρίγκου στη δίκη για τη δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. Στο βήμα του μάρτυρα έχει ανεβεί η αδερφή της Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία τη χαρακτήρισε «άψογη μαμά», «που αγαπούσε, φρόντιζε και δεν άφηνε μόνα τα παιδιά της».

Η δεύτερη μάρτυρας υπεράσπισης τόνισε ότι είχε πολύ στενή σχέση με την αδερφή της και την ανηψιά της. Μάλιστα, όπως είπε στην αρχή δε συμφωνούσε με τη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά στη συνέχεια η οικογένεια το δέχτηκε. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στα προβλήματα στο γάμο του πρώην ζευγαριού.

Πρόεδρος: Πως αντιδράσατε όταν μάθατε για κ. Δασκαλάκη η σχέση τους;

Δ. Πισπιρίγκου: Στην αρχή δε συμφωνούσα, γιατί ήταν και οι δυο μικροί. Αλλά αφού μου είπαν ότι είναι ερωτευμένοι, ήταν μια χαρά μαζί, το δέχτηκα.

Πρόεδρος: Πως ήταν η σχέση τους;

Δ. Πισπιρίγκου: Μια χαρά μέχρι το 2018 ήταν όλα μια χαρά, ο κ. Δασκαλάκης είχε μια εξωσυζυγική σχέση το 2018, εκεί λίγο επηρεάστηκε η σχέση, τον συγχώρεσε η αδερφή μου και όλα καλά.

Πρόεδρος: Η αδερφή σας είχε εξωσυζυγική σχέση;

Δ. Πισπιρίγκου: Μια φορά βρέθηκε με άλλον άνδρα. Το 2021. Πριν τον θάνατο της Ίριδας.

Πρόεδρος: Είχε γίνει κάτι πριν το θάνατο της Ίριδας;

Δ. Πισπιρίγκου: Είχαν τσακωθεί δυο τρεις ημέρες. Την ημέρα του θανάτου της Ίριδας πήρε τα πράγματα του και έφυγε.

Πρόεδρος: Μετά το θάνατο της Ίριδας πως ήταν οι σχέσεις τους;

Δ. Πισπιριγκου: Ξαναγύρισε ο κος Δασκαλάκης από μόνος του, δεν τον πίεσε κανένας. Μετά από 15 μέρες χονδρικά σας λέω αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να είναι μαζί και είπαν για διαζύγιο συναινετικό στην αρχή. Γύρω στις 4 με 5 Απρίλιου αποφάσισαν να χωρίσουν, βάλαμε δικηγόρο, απλά επειδή διαφωνούσαν για τη διατροφή αποφάσισαν να το πάνε σε αντιδικία.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου περιέγραψε το περιστατικό σπασμών, όπως το έχει χαρακτηρίσει η κατηγορούμενη, που την οδήγησε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στις 8/4/2021.

«Στις 7/4 ήμασταν στο σπίτι μου στην Αλισσό. Η Τζωρτζινα πήρε το ταμπλετ της για να κοιμηθεί, ήθελε κάτι να ακούει. Μετά πήγαμε για ύπνο κι εμείς. Γύρω στις 06.30 ξύπνησε αδελφή μου και μου λέει το παιδί δεν είναι καλά σε ζητάει. Βλέπω τη Τζωρτζίνα καθισμένη στο κρεβάτι μου, μου λέει «δεν είμαι καλά, έχω βόμβα στην πλάτη». Έπειτα ηρέμησε αλλά μετά από ένα τέταρτο ξαναπετάχτηκε και παραπονέθηκε για πόνο στην πλάτη και στην κοιλιά. Αποφασίσαμε να πάμε στο Καραμανδάνειο. Πήγαμε γύρω στις οκτω παρα τέταρτο. Αργότερα ήρθε ο κ. Δασκαλάκης και το παιδί μου είπε «διώξτον». Της είπα «άσε να σε δει ο μπαμπάς» και επέμεινε. Βγήκε ο Δασκαλάκης από το δωμάτιο».

Προεδρος: Γιατί δεν καλέσατε ασθενοφόρο;

Δ. Πισπιρίγκου: Θα φτάναμε πιο γρήγορα εμείς.

Πρόεδρος: Από ασθενοφόρο με σειρήνα;

Δ. Πισπιρίγκου: Μπορεί να μη το αξιολογούσαν σωστά και να μην έβαζαν σειρήνα.

Πρόεδρος: Το παιδί σας τα είπε 06.30 και φτάσατε 8, γιατί δεν πήγατε 7;

Δ. Πισπιρίγκου: Μέχρι να πει το παιδί και να ετοιμαστούμε πήγε 7 και κάτι. Τότε φύγαμε και μέχρι να φτάσουμε πήγε 8 παρά το πρωί.

«Μας ρωτούσε που είναι η Μαλένα»

Η μάρτυρας ρωτήθηκε επίμονα από την έδρα πως βίωσε η αδικοχαμένη Τζωρτζίνα την απώλεια των δυο αδερφών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

«Φαινόταν να την έχει επηρεάσει στην αρχή αλλά ήταν παιδί. Ρωτούσε για τη Μαλένα και η μαμά της της είπε ότι είναι αγγελάκι στον ουρανό. Καμία φορούσε κοιτούσε τον ουρανό και τη χαιρετούσε. Για την Ίριδα δεν είχε προλάβει να το συνειδητοποιήσει. Μας ρώτησε αν είναι μαζί με τη Μαλένα και της είπαμε ναι. Ήταν στεναχωρημένη στην αρχή. Δεν έπαιζε πολύ, δε χόρευε το ίδιο. Την παρακολουθούσε παιδοψυχολόγος στο σχολείο», ανέφερε η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο, η Ρούλα ρωτούσε για τη βέρα

Προεδρος: Όσο ήσασταν στο νοσοκομείο και η κατηγορούμενη ήταν στο σπίτι για να πάρει ρούχα, είχατε συνομιλία; Ανταλλάξετε μηνύματα για το αν φορούσε βέρα ο κ. Δασκαλάκης;

Δ. Πισπιρίγκου: Επειδή το πήγαιναν στην αντιδικία ο δικηγόρος μας είχε πει να παρακολουθούμε τις κινήσεις του. Αν το πρώτο που έκανε ήταν να βγάλει τη βέρα όταν το παιδί του ήταν στο νοσοκομείο, ήταν σοβαρό….

Πρόεδρος: Η κ. κατηγορούμενη που είχε το μυαλό της όταν το παιδί της ήταν στο Νοσοκομείο;

Δ. Πισπιρίγκου: Μιλούσαμε και για το παιδί και για τον κ. Δασκαλάκη.

Νωρίτερα κατέθεσε ο θείος της κατηγορούμενης Ρούλας, Ιωάννης Λεγάτος, ο οποίος ανέφερε ότι η φερόμενη ως παιδοκτόνος ασχολούταν πολύ με τα παιδιά της.

Η δίκη συνεχίζεται.