Ελλάδα

Απίστευτο ξέσπασμα στη δίκη Πισπιρίγκου από μάρτυρα υπεράσπισης

Απίστευτο ξέσπασμα στη δίκη Πισπιρίγκου από μάρτυρα υπεράσπισης Φωτογραφία: INTIME
Φωνές και ένταση στο δικαστήριο από την ιατροδικαστή και διορισμένη τεχνική σύμβουλο της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Από μεγάλη ένταση σημαδεύτηκε η δεύτερη ημέρα εξέτασης της ιατροδικαστή, Ουρανίας Δημακοπούλου. Με χτυπήματα στο βήμα του μάρτυρα και φωνές, πέρασε στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για αμφισβήτηση των ιατρικών της γνώσεων από την έδρα.

Σε απίστευτο ξέσπασμα προχώρησε η μάρτυρας ειδικών γνώσεων, που διορίστηκε ως τεχνική σύμβουλος από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ουρανία Δημακοπούλου, κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από τους δικαστές και την εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών. Χτυπώντας με τα χέρια της το βήμα και φωνάζοντας είπε απευθυνόμενη στην έδρα:

«Μ’ έχετε εδώ έξι ώρες! Μου λέτε πως δεν διαβάζω τα ιατρικά έγγραφα! Μου λέτε ότι δεν έχω γνώση... Εμένα; Που είμαι εδώ, δέχομαι απειλές για τη ζωή μου; Λέτε πως δεν έχω γνώσεις ιατρικής; Δεν αντέχω άλλο... Ποιο όφελος έχω; Βάλλομαι χωρίς λόγο. Για ποιο λόγο νομίζετε ότι ήρθα εδώ; Να υπερασπιστώ την κατηγορούμενη; Δεν έχω πάρει ούτε 1 ευρώ. Ζητώ συγνώμη, άλλα έχω εξαντλήσει τα περιθώρια για αυτά που ακούγονται. Αν ο κύριος Μπουζιάνης είχε λάβει τον ιατρικό φάκελο δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Αν είχε δώσει σαφή απάντηση δεν θα ήμουν εδώ».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου προσπάθησε να την ηρεμήσει.

«Ούτε εμείς σας μιλήσαμε. Ούτε σας εκφοβίσαμε. Αν είστε φορτισμένη συναισθηματικά, δεν αφορά εμάς. Είμαστε εδώ για να δικάσουμε μια υπόθεση και θέλουμε να δούμε τι πραγματικά έχει συμβεί. Δεν σας κατηγορήσαμε για κάτι και δεν κατάλαβα από τι πυροδοτήθηκε όλο αυτό», της απάντησε η δικαστική λειτουργός.

Νωρίτερα η μάρτυρας, επέμεινε στην άποψη που εξέφρασε ήδη από την πρώτη ημέρα της κατάθεσής της, ότι δηλαδή η άτυχη Τζωρτζίνα πέθανε από παθολογικά αίτια και όχι από δηλητηρίαση από κεταμίνη.

«Είχε λοίμωξη του αναπνευστικού. Είχε υγρούς ρόγχους, ίσως ήδη να είχε ξεκινήσει πνευμονικό οίδημα. Μαζί με την υποθρεψία είχε παράλληλα και λοίμωξη αναπνευστικού. Είχε επιληψία, είχε και λοίμωξη. Ένα παιδί σε πέντε μέρες έχει κάνει δέκα τέσσερα περιστατικά. Ήδη από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο το παιδί είχε σταδιοδρομηθεί. Πόσο άλλο να αντέξει ένα παιδί»;

Η εξέταση της ιατροδικαστή, θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα.