Ελλάδα

Σε εξέλιξη το κατασκοπευτικό θρίλερ στον Πόρο: Ασκήθηκε δίωξη στους δύο Τούρκους για το drone

Αρχείου Αρχείου Φωτογραφία: Pixabay
Υπό κράτηση μέχρι και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου παραμένουν οι δύο Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία με drone στον Πόρο.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι δύο συλληφθέντες τουρκικής καταγωγής με την κατηγορία της κατασκοπείας, καθώς φέρονται να κατέγραψαν στρατιωτική εγκατάσταση στον Πόρο με τη χρήση drone.

Ο ανακριτής άσκησε δίωξη στους δύο συλληφθέντες για κατασκοπεία εις βάρος της χώρας, ενώ παραπέμφθηκαν για ανάκριση, με την κράτησή τους να παρατείνεται.

Οι δύο Τούρκοι υπήκοοι - 58 και 48 ετών - μέχρι τώρα ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν στην Ελλάδα για «τουρισμό».

Υπενθυμίζεται πως η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Μονεμβασιά, ενώ όπως διαπιστώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, την προηγούμενη ημέρα είχαν πραγματοποιήσει υπερπτήση drone στην περιοχή του Πόρου και συγκεκριμένα πάνω από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού, καταγράφοντας υλικό για περίπου 10 με 15 λεπτά. Δόθηκε αμέσως σήμα στις Aρχές, κινητοποιήθηκε τόσο η ΕΛΑΣ όσο και ΕΥΠ και είχαμε τη σύλληψή τους.

Όπως διαπιστώθηκε οι δύο αλλοδαποί είχαν καταγράψει πλάνα από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Πλέον έχουν ανοίξει τα κινητά τους τηλέφωνα και γίνεται έρευνα στα ψηφιακά τους αρχεία.