Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Άρχισαν οι κατολισθήσεις στο Αίγιο, «δοκιμάζονται» τα Τρίκαλα, τρομερό χαλάζι στην Αχαΐα

Κακοκαιρία Elias: Άρχισαν οι κατολισθήσεις στο Αίγιο, «δοκιμάζονται» τα Τρίκαλα, τρομερό χαλάζι στην Αχαΐα Φωτογραφία: INTIME NEWS
Τα Τρίκαλα πλήττονται από ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες της κακοκαιρίας Elias, ενώ ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Την Δευτέρα σημειώθηκε κατολίσθηση στο Αίγιο, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης στην Εθνική Οδό.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα οποία δεν παρουσιάζουν μεγάλες διαφοροποιήσεις. Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Ανησυχία για το νέο κύμα κακοκαιρίας υπάρχει και στην Καρδίτσα. Από το απόγευμα της Δευτέρας που ξεκίνησε η βροχόπτωση στο κέντρο της πόλης το κέντρο της Καρδίτσας βρίσκεται πλέον χωρίς ρεύμα.

Τα Τρίκαλα για ακόμα μια φορά πλήττονται έντονα από ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Το βράδυ της Δευτέρας η κακοκαιρία Elias «έδειξε τα δόντια της» στον νομό με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί για ακόμα μια φορά σε ποτάμια.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr δημιουργήθηκαν προβλήματα μέσα στην πόλη, αλλά και στα χωριά της περιοχής. Ευτυχώς άντεξαν τα ποτάμια και δεν είχαμε επανάληψη της εφιαλτικής 7ης Σεπτεμβρίου. Όπως δηλώνει στο trikalavoice.gr ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, “έπεσαν 60 χιλιοστά βροχής μέσα σε μια ώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ανταποκριθήκαμε και οι ζημιές που προκλήθηκαν αποκαταστάθηκαν άμεσα”. Για σήμερα ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος και καταιγίδες θα σημειωθούν μόνο τις απογευματινές ώρες.

Ο δρόμος της περιοχής Μπάρα ήταν από τους πρώτους που πλημμύρισαν, με το νερό να έχει καλύψει τα πάντα. Αντίστοιχα προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην περιοχή Γαρδικάκι, σύμφωνα με το trikalanews.

{https://www.youtube.com/watch?v=uKJKLS49D2A}

Κατολίσθηση στο Αίγιο από τη βροχόπτωση

Την Δευτέρα σημειώθηκε κατολίσθηση λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης στην Εθνική Οδό με αποτέλεσμα εκατοντάδες οδηγοί να μένουν ακινητοποιημένοι αρκετοί στα οχήματά τους. Αργά το βράδυ της Δευτέρας δόθηκε στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Αθήνα μέσω αμφιδρόμησης στο αντίθετο ρεύμα, από το Σταθμό Διοδίων Ελαιώνα στο 163,5 χλμ. έως το 160,6 χλμ., μετά τη διακοπή λόγω λασποροών.

Σύμφωνα με την Ολυμπία οδό, παρακαλούνται οι οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Αθηνών να διέρχονται με προσοχή, με χαμηλές ταχύτητες και να συμμορφώνονται με την οδική σήμανση.

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε χθες η κακοκαιρία Elias στο πέρασμά της από την Ήπειρο και την Αχαΐα. Από την έντονη βροχόπτωση αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ έκλεισε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Αθηνών, στο ύψος της Αιγιάλειας αλλά και η εθνική οδός Λαμίας-Καρπενησίου. Ζημίες προκλήθηκαν και σε καλλιέργιες από το χαλάζι.

Η κακοκαιρία «Elias» έφθασε χθες στην Αχαΐα με έντονη χαλαζόπτωση στα ορεινά και όχι μόνο. Και αυτό διότι προκάλεσε προβλήματα σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Αθηνών, στο ύψος της Αιγιάλειας.

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, με απόφαση του δημάρχου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, δηλαδή, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου. Η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με τον δήμο, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.