Ελλάδα

Δύσκολη η κατάσταση στην Εύβοια - Πρόεδρος Ροβιών στο Dnews: «Πολεμάμε να μην θρηνήσουμε θύματα»

eurokinissi eurokinissi
Σε πλήρη εξέλιξη είναι ηκακοκαιρία στη βόρεια Εύβοια η οποία παραμένει χωρίς ρεύμα και νερό στο μεγαλύτερο μέρος της, εξαιτίας της διάλυσης των δικτύων από την υπερχείλιση των χειμάρρων.

«Πολεμάμε να μην θρηνήσουμε θύματα, δεν γίνεται τίποτα. Είναι τέτοια η έκταση της καταστροφής του 2021 όταν κατακάηκε εδώ ο τόπος που έχουν δημιουργηθεί νέα ποτάμια πάνω στα βουνά», δηλώνει στα Dnews ο πρόεδρος της κοινότητας Ροβιών κ. Θόδωρος Κέρης.

Το σύνολο των δασών, πάνω από 600.000 στρέμματα, έχουν καεί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συγκρατηθεί το νερό και τα φερτά υλικά να χύνονται στους δρόμους.

«Αν δεν πρασινίσει λίγο ο τόπος ψηλά, το νερό θα εξακολουθήσει να χύνεται με τέτοια ορμή και όσο και να καθαρίζουμε τα ποτάμια δεν θα πετυχαίνουμε τίποτα. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, εδώ και 50 χρόνια οι διάφοροι επιτήδιοι φτιάχνουν σπίτια και επιχειρήσεις στις όχθες με συνέπεια να μικραίνουν οι διαμετρ των ποταμών», υπογραμμίζει ο πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής εκτός από τις Ροβιές έχουν προκληθεί μεγάλες είναι καταστροφές από την κακοκαιρία Elias και σε άλλες περιοχές της Εύβοιας, με τα σημαντικότερα προβλήματα να καταγράφονται στην Αιδηψό και το Μαντούδι.

«Περιμένουμε να σταματήσει η βροχή, να στραγγίξει κάπως το έδαφος από τα νερά για να ξεκινήσουμε την ανασυγκρότηση. Είμαστε 1.280 άνθρωποι στις Ροβιές και στα γύρω χωριά. Κανένας μας δεν έχει φύγει», καταλήγει ο κ. Κέρης.