Ελλάδα

Μετρά πληγές ο Βόλος, «δεν είναι ώρα για κλάματα» λέει ο Μπέος, άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Μετρά πληγές ο Βόλος, «δεν είναι ώρα για κλάματα» λέει ο Μπέος, άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας Φωτογραφία: EUROKINISSI
Οι κάτοικοι του Βόλου βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας για δεύτερη φορά μέσα σε 20 ημέρες. «Δεν είναι ώρα για κλάματα» λέει ο Αχιλλέας Μπέος. Άρθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλου για τις τεράστιες καταστροφές που υπέστη ο Βόλος από την κακοκαιρία Elias. Εκεί τέθηκε επί τάπητος το σχέδιο για την «αναγέννηση» της πόλης, που μετρά τις πληγές της από τις πλημμύρες. Παρόντες ήταν ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Κικίλιας, ο υπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Μπρατάκος, ο δήμαρχος Βόλου κ. Μπέος, ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης κα Κολυνδρίνη, καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο κ. Μπέος ανέφερε ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό και εκείνος του πρότεινε να αναλάβει Συντονιστής της όλης προσπάθειας. «Δεν είναι ώρα για κλάμματα, ζητώ τη συνεργασία των πολιτών για να επαναφέρουμε την πόλη στην προηγούμενη κατάσταση. Πρώτος θα είμαι εγώ σε αυτή την προσπάθεια, το δημαρχείο θα γίνει το σπίτι μου. Εδώ θα κοιμάμαι», τόνισε ο Αχιλλέας Μπέος.

«Έχουν έρθει πέντε υπουργοί στον Βόλο, οπότε καταλαβαίνουν όλοι τη σοβαρότητα της κατάστασης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έως το βράδυ, με βασική προϋπόθεση, να έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, το 60% έως το 70% θα έχει νερό. Σε 10 ημέρες θα έχει και το τελευταίο το χωριό του Βόλου νερό», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να δοθούν άμεσα τα χρήματα που αντιστοιχούν στην κακοκαιρία Daniel, προκειμένου να ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος καταγραφής των καταστροφών, αυτός της κακοκαιρίας Elias.

Άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας

Στο μεταξύ, την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων στον Βόλο, αποφάσισε η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. «Την άρση της ανωτέρω (γ) σχετικής απόφασής μας, με την οποία είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου από 14.30 ώρα σήμερα 28.09.2023 λόγω αποκατάστασης της κυκλοφορίας», τονίζεται σε ανακοίνωση.