Ελλάδα

Καρύδης για ΟΑΚΑ: «Μικρή η πιθανότητα να πέσει το στέγαστρο, η τρίτη μελέτη θα κρίνει πολλά»

eurokinissi eurokinissi
Η νέα (τρίτη) μελέτη της κατασκευής του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ θα κρίνει πόσο καιρό θα μείνει κλειστή η εγκατάσταση όπως ανέφερε ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών Παναγιώτη Καρύδη.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Καρύδης εξέφρασε την άποψη η πιθανότητα να πέσει το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ είναι μικρή.

Αναφορικά με το χρονικό διάστημα που το ΟΑΚΑ θα μείνει κλειστό σημείωσε: «Σήμερα έχουμε την πρώτη μελέτη και σε δύο μήνες θα βγει η δεύτερη που θα συμπληρώσει την πρώτη. Για να πούμε ακριβώς πόσο θα μείνει κλειστό, αυτό θα εξαρτηθεί από την τρίτη μελέτη εφαρμογής, η οποία θα ασχοληθεί με τις προδιαγραφές και υπολογισμούς. Δεν ξέρω τι θα βγάλει η τρίτη μελέτη».

«Θεωρώ ότι δεν είναι επικίνδυνο με αυτό που βλέπω. Οι σκουριές και τα προβλήματα στις μεταλλικές κατασκευές είναι τυπικές. Γίνεται σε ένα σημείο, επαναλαμβάνεται ξανά, γιατί υπάρχει η ίδια τεχνοτροπία που κολλάει το ένα κομμάτι με το άλλο».

Για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ είπε: «Αποκλείστηκε προληπτικά η εγκατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι καταρρέει. Οι θεατές δεν έχουν σχέση με το στέγαστρο, είναι δύο ανεξάρτητες κατασκευές. Η πιθανότητα να πέσει είναι εξαιρετικά μικρή».

«Θολό τοπίο» πότε θα ανοίξει το ΟΑΚΑ - «Ευελπιστούμε να ανοίξει το Ποδηλατοδρόμιο μέσα στο 2024» λέει ο Βρούτσης

Κλειστό για όλο το 2024 θα μείνει το ΟΑΚΑ ώστε να γίνουν όλες οι μελέτες που απαιτούνται και να γίνουν και όλες οι υποχρεωτικές εργασίες συντήρησης. Τουλάχιστον, αυτό προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Ο υφπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε πως θα διατεθούν 57 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, μετά το κλείσιμο του Ολυμπιακού Σταδίου και του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου λόγω στατικής ανεπάρκειας των στεγάστρων Καλατράβα.

Ακόμα, ο κ. Βρούτσης είπε στην ΕΡΤ πως κατά 30% αυξάνονται οι μεταβιβάσεις του Υπουργείου Αθλητισμού, με βάση το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2024 που κατατέθηκε, σήμερα (02/10), στη Βουλή. «Έγιναν συνεννοήσεις, διευθετήσεις» με τους αθλητικούς συλλόγους, που φιλοξενούνταν μέχρι πρότινος στο ΟΑΚΑ.

«Ευελπιστούμε ότι μέσα στο 2024 θα ανοίξει το Ποδηλατοδρόμιο» ανέφερε ο κ. Βρούτσης. Όσον αφορά στο Ολυμπιακό Στάδιο, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της δεύτερης μελέτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στα στέγαστρα Καλατράβα βρίσκεται η διοίκηση του ΟΑΚΑ.