Ελλάδα

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των 6 Τούρκων στη Λούτσα: Δύο συλλήψεις ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των 6 Τούρκων στη Λούτσα: Δύο συλλήψεις ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση της δολοφονίας των έξι Τούρκων στη Λούτσα κάνει αυτή την ώρα η Ελληνική Αστυνομία μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας ανακοίνωσε ότι δύο άτομα τουρκικής υπηκοοτήτας έχουν συλληφθεί για το μακελειό στη Λούτσα, ηλικίας 32 και 28 ετών.

Όπως σημείωσε, από την πρώτη στιγμή η συγκεκριμένη υπόθεση τέθηκε σε προτεραιότητα, καθώς ο τρόπος τέλεσης της ανθρωποκτονίας παρέπεμπε σε οργανωμένο έγκλημα.

Ο πρώτος, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έφερε ρούχα και παπούτσια που φορούσε και κατά τη διάρκεια της δολοφονίας.  Ο 32χρονος φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό και την εκτέλεση της δολοφονίας.

Ο δεύτερος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στον Άγιο Δημήτριο και επίσης έφερε ρούχα και παπούτσια που φορούσε και κατά τη μετάβαση στο σημείο της δολοφονίας. Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι όπου διέμενε εντοπίστηκαν ποσότητα κάναβης και δύο πλαστά δελτία ταυτότητας.

Ο 28χρονος ήταν αυτός που παρέσυρε τα θύματα στο σημείο, με την πρόφαση ότι θα τα οδηγούσε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Υπενθυμίζεται ότι στη Λούτσα εκτελέστηκαν έξι άτομα τουρκικής υπηκοότητας, τα οποία ήταν συνεργάτες του αρχηγού της συμμορίας Μπαρίς Μπογιούν. Τα θύματα δέχθηκαν πυροβολισμούς μέσα στο όχημά τους. Είχαν βρει καταφύγιο σε σπίτι στην Αρτέμιδα και είχαν αποφασίσει, την ημέρα της δολοφονίας τους, να μετακινηθούν για να διαφύγουν από τους διώκτες τους.