Ελλάδα

Έλληνας του Ισραήλ στο Dnews: «Είναι η απόλυτη φρίκη - Έκαψαν σπίτια και ανθρώπους, να βάλει το υπουργείο πτήσεις να φύγουμε»

ΑΠΕ ΑΠΕ
Συγκλονισμένος από τη φρίκη του πολέμου, κάνει έκκληση να βρεθούν θέσεις σε αεροπορικές εταιρείες για να φύγουν οι Έλληνες.

«Είναι μακελειό. Οι Παλαιστίνιοι μπήκαν στα σπίτια εκεί που μέναμε και έκαιγαν τους ανθρώπους και έβαζαν παντού φωτιά. Δραπετεύσαμε μετά από επιχείρηση του στρατού», λέει στο Dnews, με φωνή που τρέμει, ο Μάκης Λεβή, Έλληνας, που βρίσκεται στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και προσπαθεί να κλείσει θέσεις σε μία πτήση, για εκείνον και την οικογένειά του.

Η επικοινωνία μας διακόπτεται συχνά και αυτό που προσπαθεί να μας πει λαχανιασμένος, είναι ότι υπάρχουν 200 Έλληνες που θέλουν να εγκαταλείψουν άμεσα το Ισραήλ. Βρίσκεται σε μία αυτοκινητοπομπή και προσπαθεί να φτάσει σε μία οικογένεια που θα τους φιλοξενήσει.

«Δραπετεύσαμε από την περιοχή που μέναμε με επιχείρηση του στρατού και της αστυνομίας. Στον οικισμό που μέναμε, μπήκαν μέσα στα σπίτια και έκαιγαν τον κόσμο. Σκοτώνουν, βιάζουν, δεν το χωρά ανθρώπου νους αυτό που συμβαίνει. Υπάρχει οργή παντού», μας λέει.

«Μας ειδοποίησαν πολύ νωρίς το πρωί, από το στρατό να εγκαταλείψουμε την περιοχή. Πριν από δύο λεπτά είχαμε πάλι συναγερμό, έπεφταν ρουκέτες. Έχουμε το αντιπυραυλικό σύστημα, που καταρρίπτει τις ρουκέτες, αλλά κάποιες πέφτουν μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Σκοτώνεται κόσμος», είναι απίστευτο λέει συγκλονισμένος ο κ. Λεβή.

Ο κ. Λεβή ζει στο νότο του Ισραήλ από το 2016. Όλα αυτά τα χρόνια πέφτουν ρουκέτες. «Όταν γίνεται αυτό, πάμε στα καταφύγια. Αυτό όμως που γίνεται τώρα όμως είναι τραγωδία. Μπαίνουν τρομοκράτες με όπλα καλάσνικοφ, κτήνη με όπλα, με μόνο στόχο να σκοτώσουν πολίτες», αναφέρει οργισμένος και συνεχίζει: «Παίρνουν ηλικιωμένους με αλτσχάιμερ και τους διαπομπεύουν μέσα στους οικισμούς και τη γιουχάρουν. Υπάρχουν βίντεο από παιδιά που έχουν πάρει και έχουν βάλει σε κλουβιά».

Κάποιοι γονείς όπως μας λέει, πήραν όπλα και μπήκαν σε οικισμούς για να πάρουν τα παιδιά τους πίσω.

Ο κ. Λεβή, είναι στο αεροδρόμιο και προσπαθεί να βρει μία πτήση. Οι πτήσεις από τις εταιρείες που δεν έχουν διακόψει τα δρομολόγια, είναι γεμάτες.

«Ξέρουμε ότι το υπουργείο κάνει ότι μπορεί να μας βάλει σε πτήσεις για να φύγουμε. Αλλά είμαστε πολλοί. Αυτή τη στιγμή είμαστε πάνω από 200 άτομα και πρέπει να βρεθούν πτήσεις», καταλήγει ο κ. Λεβή.