Ελλάδα

Δολοφονική ενέδρα στην Λούτσα: Στην φυλακή οι δυο Τούρκοι που συνελήφθησαν

Δολοφονική ενέδρα στην Λούτσα: Στην φυλακή οι δυο Τούρκοι που συνελήφθησαν Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 32χρονος που φέρεται να οδηγούσε το μπλε όχημα και οδήγησε τους έξι Τούρκους στη φονική ενέδρα, στην Αρτέμιδα και ο 28χρονος συγκατηγορούμενός του. Απολογούνταν επί 10 ώρες.

Μετά τα μεσάνυχτα, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δυο Τούρκων που κατηγορούνται ότι ήταν ανάμεσα στους εκτελεστές των έξι ομοεθνών τους στην Αρτέμιδα. Η ανακριτική διαδικασία ξεκίνησε στις δυο εχθές το μεσημέρι και μετά από δέκα περίπου ώρες, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν προσωρινά κρατούμενους τον 32χρονο και τον 28χρονο Τούρκο κατηγορούμενο για

ανθρωποκτονία κατά συρροή και κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Και οι δυο, απολογούμενοι χωρίς υπόμνημα, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στη μαζική δολοφονία.

Ειδικότερα, ο 32χρονος Τούρκος, που φέρεται να έχει οδηγήσει εσκεμμένα τους έξι Τούρκους στο σημείο της ενέδρας το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες αποδέχεται ότι ήταν ο οδηγός του μπλε αυτοκινήτου με τις γερμανικές πινακίδες, αλλά αρνείται ότι δολοφόνησε τους ομοεθνείς του.

Στην απολογία του, κατά τη διάρκεια της οποίας, προσκόμισε πλειάδα εγγράφων, φέρεται να υποστήριξε ότι γνώριζε τα θύματα, ήταν φίλοι του και δεν θα τους έβλαπτε. Ένα από τα έγγραφα που επικαλείται είναι η έκθεση της Δ.Ε.Ε. περί μη εύρεσης πυρίτιδας στο σώμα ή τα ρούχα του 32χρονου Τούρκου.

Ο 28χρονος συγκατηγορούμενός αρνείται την παρουσία του στο σημείο του εγκλήματος, υποστηρίζοντας ότι δε γνωρίζει κανένα από τα έξι θύματα και την ημέρα και ώρα της δολοφονίας βρισκόταν αλλού.

Εκτός από τις δύο συλλήψεις, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό τουλάχιστον ενός ατόμου ακόμα, που φέρεται να έχει λάβει μέρος στο σχεδιασμό της φονικής ενέδρας.