Ελλάδα

Στο «κόκκινο» η εγκληματικότητα ανηλίκων: Οι 10 επικίνδυνες γειτονιές της Αττικής

Στο «κόκκινο» η εγκληματικότητα ανηλίκων: Οι 10 επικίνδυνες γειτονιές της Αττικής Φωτογραφία: PEXELS Photo by cottonbro studio
Παιδιά με μαχαίρια και σιδερογροθιές, πιτσιρικάδες που ληστεύουν, βιαιοπραγούν, συμμορίες νεαρών που τρομοκρατούν ανηλίκους έχουν αυξήσει κατακόρυφα την νεανική εγκληματικότητα σε γειτονιές της Αττικής. Αυτές είναι οι 10 επικίνδυνες γειτονιές της Αθήνας.

Δεν έχουν τέλος τα σοβαρά περιστατικά νεανικής παραβατικότητας και οι επιθέσεις ανηλίκων σε συνομιλήκους τους. Υπάρχει έξαρση της νεανικής εγκληματικότητας και όλα δείχνουν ότι τα παιδιά μας χρειάζονται τη βοήθειά μας καθώς ξεχειλίζει η οργή και η επιθετικότητά τους.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα, οι 10 «κόκκινες» περιοχές της Αττικής είναι οι εξής:

6540f9a10a9fe 1

Μαρούσι

Κηφισιά

Χαλάνδρι

Άλιμος

Γλυφάδα

Καισαριανή

Ζωγράφου

Άγιος Δημήτριος

Νέα Σμύρνη

Μενίδι

 

«Με εξαίρεση το Μενίδι που θεωρείται "λαϊκή" περιοχή, οι υπόλοιπες είναι αστικές περιοχές. Αυτό δείχνει κάτι. Προφανώς η παραβατικότητα των ανηλίκων δεν είναι απαραίτητα συνυφασμένη με την οικονομική κατάσταση της οικογένειας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ν/α Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης και πρόσθεσε: «Δεν είναι πάντα εισαγόμενη από άλλες περιοχές η παραβατικότητα. Έχει σημασία για ποια παραβατικότητα μιλάμε. Άλλο οι κλοπές, άλλο οι επιθέσεις για τις ομάδες ή τις περιοχές».