Ελλάδα

Έμμα: Αναβλήθηκε για αύριο η δίκη του οδηγού που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη

Έμμα: Αναβλήθηκε για αύριο η δίκη του οδηγού που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη
Άπαντες είχε σοκάρει η θανατηφόρα τροχαία παράσυρση της Εμμανουέλας Καρuωτάκη, της 21χρονης φοιτήτριας από την Κρήτη, το βράδυ της 22ης Νοεμβρίου, στην περιοχή της Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη.

Οπως αναφέρει το thesstoday.gr, για την οικογένεια της Εμμανουέλας δεν έχει περάσει ούτε μια ημέρα, από τότε που ο 28χρονος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη την 21χρονη φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Όποια κι αν είναι η ποινή, το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω», λέει η μητέρα της, Κέλλυ Καμπάκη.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 27χρονος οδηγός του Ι.Χ. αυτοκίνητου που εκτός από επικίνδυνη οδήγηση κατηγορείται ότι εγκατέλειψε την παθούσα στο οδόστρωμα.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα, αλλά η πλευρά του 27χρονου κατηγορούμενου υπέβαλε αίτημα αναβολής, λόγω υποχρεώσεων του συνηγόρου υπεράσπισής του σε ανώτερα δικαστήρια.

Το κατηγορητήριο 

Το κατηγορητήριο, το οποίο περιλαμβάνει 12 μάρτυρες και μεταξύ αυτών ειδικούς πραγματογνώμονες, καταλογίζει στον οδηγό την κακουργηματική πράξη της επικίνδυνης οδήγησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, όπως επίσης τα αδικήματα της εγκατάλειψης τροχαίου ατυχήματος και της οδήγησης χωρίς άδεια.

Ο 27χρονος παραμένει προσωρινά κρατούμενος και με πρόσφατο βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου παρατάθηκε η προφυλάκισή του έως τον Απρίλιο του 2024, οπότε λήγει το σχετικό 18μηνο.