Ελλάδα

Ελένη Γερασιμίδου: Προσήχθησαν ο σύζυγος και η κόρη της - Πέρασαν με παλαιστινιακή σημαία έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Ελένη Γερασιμίδου: Προσήχθησαν ο σύζυγος και η κόρη της - Πέρασαν με παλαιστινιακή σημαία έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ Φωτογραφία: EUROKINISSI
Προσήχθησαν από τις Αρχές ο γνωστός ηθοποιός και σύζυγος της Ελένης Γερασιμίδου Αντώνης Ξένος και η κόρη τους Αγγελική, καθώς ύψωσαν την σημαία της Παλαιστίνης περνώντας με το αυτοκίνητο έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης και η Αγγελική Ξένου -ηθοποιός και η ίδια-, περνώντας με το αυτοκίνητό τους έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ έβγαλαν τη σημαία της Παλαιστίνης. Αφού τους είδαν οι αστυνομικοί στη συνέχεια τους εντόπισαν και τους προσήγαγαν, ωστόσο λίγο μετά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η ανάρτηση Μπιμπίλα

Σε μία μακροσκελή ανάρτηση για το συμβάν, ο πρόεδρος του σωματίου των ηθοποιών και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας κάνει λόγο για απαγόρευση της ελεύθερης έκφρασης, ενώ τονίζει ότι «είμαστε αλληλεγγυοι με το δραμα του Παλαιστινιακου λαού και την σφαγή απο τις δυναμεις του Ισραήλ ως αντίποινα στα αισχη που διαπραττει η τρομοκρατική Χαμάς.Η κυβερνηση οφείλει να προστατεύσει την ελευθερια της έκφρασης».

{https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02hgWzxqQsjKtFqcjUTRCsWEQYbX9eDz6iT1L3yBcbJ6hpjW3AVnw9VGdRwqMgC6Lgl&id=100009883453348}

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Σε μία οργισμένη ανακοίνωση, το ΚΚΕ «καταδικάζει το πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει από το πρωί κυβέρνηση και αστυνομία εναντίον των πολύμορφων και συμβολικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου Αγώνα Δρόμου, με αποτέλεσμα την προσαγωγή δεκάδων Παλαιστινίων».

«Θύματα αυτής της επιχείρησης υπήρξαν και οι ηθοποιοί Αντώνης και Αγγελική Ξένου, οι οποίοι προσήχθησαν και κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ "για εξακρίβωση στοιχείων", επειδή πέρασαν έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία έχοντας αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία στο αυτοκίνητό τους» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

«Η πλήρης ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με το κατοχικό κράτος του Ισραήλ και η εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό είναι σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και γι’ αυτό επιστρατεύει την τρομοκρατία και την καταστολή. Επιδιώκει να φιμώσει κάθε έκφραση αγωνιστικής κινητοποίησης, ακόμα και συμβολικές ενέργειες αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι σημερινές εκδηλώσεις αλληλεγγύης αποδεικνύουν ότι το σύνθημα ''Λευτεριά στην Παλαιστίνη' θα ακουστεί ακόμη πιο δυνατά» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.