Ελλάδα

Αποκαλύψεις για τον νεκρό 17χρονο: Τι έδειξε η νεκροψία και τι κατέθεσε ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε

Αποκαλύψεις για τον νεκρό 17χρονο: Τι έδειξε η νεκροψία και τι κατέθεσε ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε
Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία που έπεσε νεκρός από όπλο αστυνομικού. Τι έχει καταθέσει ο αστυνομικός αλλά και οι φίλου του νεαρού που ήταν στο αυτοκίνητο.

Ο αδερφός του 17χρονου που έπεσε νεκρός από όπλο αστυνομικού αναφέρει στην κατάθεσή του: «Ο αστυνομικός οδηγός του τζιπ κρατούσε στο χέρι του ένα πιστόλι και με το μπροστινό μέρος του χτύπησε το παράθυρο του αδελφού μου μια φορά δυνατά. Ο αδελφός μου άνοιξε την πόρτα και ο αστυνομικός τον κλώτσησε στα πλευρά.

Του είπε "κατέβα κάτω". Ο αδελφός μου σήκωσε ψηλά τα χέρια και μόλις πήγε να βγει με σηκωμένα τα χέρια ακούμπησε το πιστόλι που τον σημάδευε και ο αστυνομικός τον πυροβόλησε μία φορά».

Την ίδια στιγμή ο συνάδελφος του αστυνομικού που ήταν μπροστά στο περιστατικό αναφέρει: «Ο Γ… άρχισε να δίνει εντολές στον οδηγό του οχήματος, φωνάζοντάς του δυνατά ότι είμαστε αστυνομικοί και λέγοντάς του να ανοίξει την πόρτα και να βγει έξω.

Εκείνος δεν άνοιξε όμως ούτε την πόρτα ούτε το παράθυρο αλλά δεν άνοιξε και καμία άλλη πόρτα ή άλλο παράθυρο του οχήματος. Τότε ο Γ… έπιασε το πόμολο άνοιξε την πόρτα του αμαξιού και φώναξε δυνατά στον οδηγό “Αστυνομία, ΒΓΕΣ ΕΞΩ”. Εκείνος όμως δεν υπάκουσε και δεν έβγαινε από το αμάξι.

Τότε είδα τον Γ… να τραβάει τον οδηγό προς τα έξω και σε κάποια στιγμή, ενώ βρισκόταν δίπλα στην πόρτα και τον τραβούσε, άκουσα έναν πυροβολισμό».

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον 17χρονο

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 17χρονος φέρει εκδορές τριβής στο πρόσωπο, που πιθανώς προκλήθηκαν από πτώση, ενώ δεν έχει χτυπήματα στα πλευρά. Θα εξεταστεί, πάντως, η ύπαρξη πυρίτιδας στα δάχτυλά του, για να διαπιστωθεί εάν ήρθε πράγματι ήρθε σε επαφή με το όπλο του αστυνομικού.

Αύριο η κηδεία του 17χρονου

Αύριο κηδεύεται ο 17χρονος Χρήστος, ενώ την Πέμπτη θα απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο 40χρονος αρχιφύλακας, σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού.

Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου και του mega, ο αστυνομικός κατέθεσε στην απολογία του:

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Δεν είχα καμία πρόθεση για ότι συνέβη. Λυπάμαι πάρα πολύ για το θάνατο του νεαρού ατόμου. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Ακόμη δεν έχω συνέλθει από το σοκ και είναι κάτι που θα με σημαδέψει για όλη μου τη ζωή».

Τι κατέθεσε στους αστυνομικούς η φίλη του 17χρονου

Τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ έδωσε η φίλη του 17χρονου θύματος, η οποία ήταν συνεπιβάτης στο όχημα.

«Μετά ήρθε ο αστυνομικός στο παράθυρο του Χρήστου, του χτύπησε το τζάμι χωρίς να δω με τι χτύπησε το τζάμι, του άνοιξε την πόρτα και τον χτύπησε κλωτσιά με το πέλμα του ποδιού του.

Ο Χρήστος έπεσε λίγο προς τα δεξιά και μετά ο αστυνομικός έπιασε τον Χρήστο με τα δυο του χέρια και τον έβγαλε έξω από το αυτοκίνητο χωρίς να βλέπω τι έκανε ο Χρήστος γιατί καθόμουν πίσω και δεξιά του αυτοκινήτου.

Μετά από αυτό και αφού πιθανόν ο Χρήστος ήταν ο μισός έξω από το αυτοκίνητο άκουσα έναν πυροβολισμό».