Ελλάδα

Το πόρισμα για την 24χρονη που βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο της: Τα τρία μοιραία «λάθη» στο θερμοσίφωνα

Το πόρισμα για την 24χρονη που βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο της: Τα τρία μοιραία «λάθη» στο θερμοσίφωνα
Το φως της δημοσιότητας είδε τη Δευτέρα το πόρισμα θανάτου της 24χρονης Ειρήνης: Τι οδήγησε στο να πεθάνει από ηλεκτροπληξία.

Αποκαλυπτικό είναι το πόρισμα που εκδόθηκε την 7η Νοεμβρίου για τον φριχτό θάνατο μιας 24χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη από ηλεκτροπληξία την ώρα που έκανε μπάνιο.

Σύμφωνα λοιπόν με το πόρισμα αυτό, που παρουσίασε το Mega, είχε καεί το καλώδιο της γείωσης στη σύνδεση του θερμοσίφωνα με τον ηλεκτρικό πίνακα, ενώ η εγκατάσταση δεν είχε διακόπτη ασφαλείας (ρελέ)

Παρότι δεν υπήρχε ρελέ, στη δήλωση εγκατάστασης εμφανιζόταν ότι ο ηλεκτρικός πίνακας είχε διακόπτη ασφαλείας - κάτι που σημαίνει πως κάποιος εξέδωσε πιστοποιητικό παρανόμως.

Τέλος στη δήλωση ηλεκτρικής εγκατάστασης αναφέρονταν τα δεδομένα άλλου διαμερίσματος, που σημαίνει πως «έπαιρνε» ρεύμα από άλλο διαμέρισμα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα πάντα με το πόρισμα από τύχη δεν έπαθε θανατηφόρα ηλεκτροπληξία και ο σύντροφος της 24χρονης κοπέλας, καθώς εάν δεν φορούσε παπούτσια όταν πήγε να την σώσει θα είχε πεθάνει και εκείνος.

Το χρονικό του θανάτου της 24χρονης

Τη σορό της κοπέλας είχε εντοπίσει ο 54χρονος σύντροφός της, με τον οποίο συζούσε. Εκείνος είχε φύγει για λίγη ώρα από το διαμέρισμα για να αγοράσει ζωοτροφές. Όταν επέστρεψε, βρήκε την κοπέλα αναίσθητη και κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών να την επαναφέρουν, αυτό δεν στάθηκε δυνατό.

Δίνοντας κατάθεση στους αστυνομικούς του ΑΤ Λευκού Πύργου, ο 54χρονος αναφέρθηκε στο σενάριο της ηλεκτροπληξίας, το οποίο επιβεβαιώθηκε και μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

«Το τηλέφωνο του μπάνιου ήταν κάτω, το έπιασα να το σηκώσω και είχε ρεύμα» φέρεται να κατέθεσε ο σύντροφος της 24χρονης.