Ελλάδα

Ζελεδάκια κάνναβης «έστειλαν» στο νοσοκομείο 20χρονο, τα ύποπτα συμπτώματα

Ζελεδάκια κάνναβης «έστειλαν» στο νοσοκομείο 20χρονο, τα ύποπτα συμπτώματα Φωτογραφία: PEXELS Photo by Kindel Media
Δηλητηρίαση επάθε 20χρονος από τη Σαλαμίνα αφού κατανάλωσε ζελεδάκια κάνναβης. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση, με έντονες ζαλάδες και εμετούς

Σε άσχημη κατάσταση μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας 20χρονος, έχοντας έντονες ζαλάδες, εμετούς και συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης. Ο 20χρονος αποκάλυψε ότι νωρίτερα είχε φάει ζελεδάκια κάνναβης με HHC, ένα κανναβιδοειδές τρόφιμο που έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία δυο χρόνια και πωλείται τόσο στα ειδικά καταστήματα με νόμιμα προϊόντα κάνναβης, όσο και σε περίπτερα και μίνι-μάρκετ.

Πώς οι γιατροί τον έκαναν καλά 

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας είχαν χορηγήσει στο νεαρό ενεργό άνθρακα που χρησιμοποιείται ως αντίδοτο για τις περιπτώσεις δηλητηριάσεων από ουσίες που έχουν προσληφθεί από το στόμα. Στα επόμενα 20 λεπτά ο νεαρός άρχισε να αισθάνεται καλύτερα, όμως λίγο αργότερα, παραπονέθηκε στους γιατρούς ξανά για έντονη ζαλάδα και εμετούς, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η διακομιδή του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

«Ήρθε ένα παιδάκι το οποίο αναφέρει κατανάλωση από ζελεδάκια. Το μόνα ζελεδάκια που ήξερα είναι αυτά που τρώνε τα παιδάκια. Μου είπαν ότι είναι παράγωγα επεξεργασμένης κάνναβης, από τα οποία έχουν αφαιρέσει την εθιστική ουσία και την παίρνουν τα παιδιά για να φτιάχνουν κεφάλι λίγο. Σαν κλινική εικόνα ήταν σαν να είχε πάθει τροφική δηλητηρίαση. »Όπως είναι κι αν φας κάτι χαλασμένο, όπως αν πιεις πολύ αλκοόλ, ζάλη και εμετός. Αν είναι πρώτη φορά που παίρνεις, δεν ξέρεις τι παρενέργειές έχει το καθένα. Αντιμετωπίζεις τα συμπτώματα. Αυτό δεν μπορείς να το αφαιρέσεις, δεν είναι κάποια ναρκωτική ουσία που μπορείς να την εξουδετερώσεις εκείνη την στιγμή», δήλωσε ο Α’ επιμελητής του ΚΥ Σαλαμίνας, Δημήτρης Μαναράς.

Προβληματισμός για την ελεύθερη διακίνηση αυτών των προϊόντων

Τα συγκεκριμένα προϊόντα, που πωλούνται πλέον ελεύθερα, έχουν προκαλέσει προβληματισμό στις αρμόδιες Αρχές. Κι αυτό διότι για τον έλεγχό τους απαιτείται μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία χημικής επεξεργασίας, με στόχο να διαπιστωθεί αν η περιεκτικότητά τους σε ενεργή ουσία είναι εντός των περιορισμών που θέτει ο νόμος.