Ελλάδα

Πώς δρούσε η σπείρα των ΑΤΜ με τον γνωστό τράπερ «μπροστάρη» - Βίντεο ντοκουμέντο από στιγμή διάρρηξης

Πώς δρούσε η σπείρα των ΑΤΜ με τον γνωστό τράπερ «μπροστάρη» - Βίντεο ντοκουμέντο από στιγμή διάρρηξης Φωτογραφία: astynomia.gr
Ο γνωστός τράπερ που βρίσκεται μέσα στους συλληφθέντες για τις κλοπές στα ΑΤΜ είχε ξανά συλληφθεί στο παρελθόν και μάλιστα δήλωνε... μετανιωμένος για τις πράξεις του.

Συγκεκριμένα η σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ είχε ξεκινήσει την δράση της από τον Νοέμβριο του 2021, με τα κέρδη τους να φτάνουν ακόμα και το 1 εκατ. ευρώ.

Από αυτή την 5μελή σπείρα, οι 2 αποφυλακίστηκαν στους 18 μήνες, οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι από την πρώτη στιγμή και ο πέμπτος αποφυλακίστηκε μετά από 6 μήνες.

Σύμφωνα με το mega, προκύπτουν πολλά επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του γνωστού τράπερ από παρακολουθήσεις που έχουν γίνει αλλά κι από αποτυπώματα που έχουν παρθεί από τις Αρχές.

Βίντεο ντοκουμέντο με τη δράση της σπείρας

Ο τράπερ, τα social media και οι δηλώσεις του

Ο ίδιος πάντως διαφημίζει τη σύλληψή του μέσα από τα βίντεο κλιπ του με στίχους όπως: «Κάνω βόλτες σε όλη την Αθήνα, ανοίγω μαγαζιά για την βιτρίνα, από μικρός έχω τον νου μου πάντα στην κομπίνα, δυο φορές τον μήνα δίνω το παρών στο τμήμα».

Πάντως το παράδοξο -θα έλεγε κανείς- είναι, πέρα από το ότι ο ίδιος και κάνει «μόστρα» στα social media όπως στο Tik Tok, ότι οι ακόλουθοί του στα social media γνωρίζουν τη δράση του και μάλιστα του δίνουν και... «συγχαρητίρια».

Ενδεικτικά κάποια σχόλια γράφουν: «Πάντως τουλάχιστον θα έχουμε να λέμε ότι υπήρξε μία φορά και έναν καιρό και ένας τράπερ που εννοούσε αυτά που έλεγε στα κομμάτια του». «Τουλάχιστον ξέρουμε ότι σε αυτόν ήταν σίγουρα αληθινά τα 50αρικα», «Ο τύπος τα λέει και τα κάνει», και άλλα πολλά με το ίδιο στυλ.

Η... και καλά «μετάνοια»

Όπως έχει γίνει γνωστό ήδη, ο γνωστός ράπερ, είχε συλληφθεί λίγους μήνες πριν, αποφυλακίστηκε και έλεγε πως είχε πάρει το μάθημά του.

Συγκεκριμένα όπως είχε δηλώσει: «Κάποιες φορές όταν είσαι λίγο ζορισμένος παίρνεις έναν λάθος δρόμο, έγινε η λάθος επιλογή, την πήραμε, έχω πάρει ένα καλό μάθημα, σίγουρα κερδισμένος βγήκα από όλο αυτό».

Η Βάσω Πανταζή, δικηγόρος του τράπερ, μίλησε στο mega για την υπόθεση και είπε: «o πελάτης ισχυρίζεται πως δεν είναι εμπλεκόμενος στο σύνολο των πράξεων. Η στάση αυτού του ανθρώπου είναι πως ομολογεί όταν εμπλέκεται. Η καλλιτεχνική του δράση δεν πρέπει να συγχέεται με ποινικές πράξεις. Δεν σημαίνει πως κάθε τραπ καλλιτέχνης είναι ύποπτος. Ο ίδιος σε συνέντευξη που είχε δώσει έχει μιλήσει για το λάθος του παλιά».

Πώς δρούσε η σπείρα των ΑΤΜ

Οι δράστες προέβαιναν σε κλοπές οχημάτων και στη συνέχεια μετέβαιναν σε επαρχιακές πόλεις και, χρησιμοποιώντας τροχούς κοπής μετάλλων ή τοποθετώντας εκρηκτικές ύλες, παραβίαζαν Α.Τ.Μ. με σκοπό να αφαιρέσουν τα χρήματα που περιείχαν.

Τα άτομα αυτά έχουν τεχνογνωσία όσον αφορά στα εκρηκτικά και επέλεγαν τον χρόνο και τον τόπο που θα «χτυπήσουν» με πολύ προσοχή.

Για την αποφυγή της ταυτοποίησης και σύλληψής τους, τα μέλη της οργάνωσης λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, χρησιμοποιώντας λευκές φόρμες εργασίας με κουκούλες κατά την τέλεση των πράξεων, ενώ στη συνέχεια πυρπολούσαν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν ή τους τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες.

«Ξέπλεναν» τα παράνομα κέρδη τους δαπανώντας υπέρογκα ποσά μέσω της μουσικής βιομηχανίας, όπου δραστηριοποιούνταν ο τράπερ, ή μέσω στοιχηματισμού σε καζίνο.