Ελλάδα

Επεισόδια Ρέντη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα της μοιραίας φωτοβολίδας και καμένα ρούχα στις τουαλέτες

Επεισόδια Ρέντη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα της μοιραίας φωτοβολίδας και καμένα ρούχα στις τουαλέτες
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών έπειτα από τη δολοφονική επίθεση εις βάρος 31χρονου αστυνομικού στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη: Στο μικροσκόπιο πολλά και σημαντικά ευρήματα από τον χώρο του γηπέδου.

Ανάμεσα στα σημαντικά ευρήματα που έχει συλλέξει η ΕΛΑΣ κοντά στο γήπεδο του Ρέντη είναι - σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες -  και υπολείμματα από τη μοιραία ναυτική φωτοβολίδα, που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό στην μηριαία αρτηρία του αριστερού ποδιού με αποτέλεσμα αυτός να δίνει μάχη για τη ζωή του στην ΜΕΘ του Κρατικού Νικαίας.

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί βρήκαν στις τουαλέτες του γηπέδου υπολείμματα από καμένα ρούχα, αλλά και σκουρόχρωμα φούτερ και κουκούλες τύπου full face, που φέρονται να εγκατέλειψαν οι χούλιγκαν όταν κατάλαβαν πως η ΕΛΑΣ θα προχωρήσει σε μαζικές προσαγωγές και ελέγχους.

Παράλληλα, εντόπισαν υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενο σουγιά, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Τουλάχιστον έξι από τους προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα, δείγμα DNA ή ακόμα και δείγμα για ανίχνευση πυρίτιδας στα χέρια τους και έχει ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Σύμφωνα με τον νόμο εάν δεν υπάρχει σύλληψη, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει δείγμα DNA.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 30 από τους προσαχθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, όπως προέκυψε από τα αρχεία της Αστυνομίας, ενώ στο μικροσκόπιο φαίνεται να έχουν μπει 25 που θεωρούνται «σεσημασμένοι χούλιγκαν».

Σημειώνεται πώς - όπως έγινε γνωστό  νωρίτερα - ένας εκ των προσαχθέντων συνελήφθη εντέλει, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του υπόθεση για διακίνηση μεταναστών.

Επισημαίνεται ότι το γεγονός πως αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι οπαδοί δεν σημαίνει ότι αν προκύψουν κατηγορηματικά στοιχεία σε βάρος κάποιου ή κάποιων εξ΄ αυτών δεν μπορεί εντέλει να συλληφθούν.