Ελλάδα

Σε εξέλιξη το «κυνήγι» της ΕΛΑΣ για τον καθοδηγητή του Ρέντη: Κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού

Σε εξέλιξη το «κυνήγι» της ΕΛΑΣ για τον καθοδηγητή του Ρέντη: Κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού
Η ΕΛΑΣ βάσει πληροφοριών και στοιχείων αναζητά τον υποκινητή αυτή της ιστορίας που εφοδίασε τους χούλιγκαν με φωτοβολίδες, μολότοφ, ξύλα, πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται το τελευταίο 24ωρο καταθέσεις και ανώνυμες τηλεφωνικές πληροφορίες, προκειμένου να προσδιοριστεί η ταυτότητα καθοδηγητή του 18χρονου - που πέταξε την φωτοβολίδα στον αστυνομικό - αλλά και ενός στενού πυρήνα περίπου 10 ατόμων, ο οποίος εκτιμάται ότι οργάνωσε και εκτέλεσε την επίθεση κατά των αστυνομικών την περασμένη Πέμπτη στου Ρέντη.

Προς εξέταση στη ΓΑΔΑ έχουν ήδη κληθεί σεσημασμένοι χούλιγκαν και άτομα γνωστά στις Αρχές, ενώ νωρίτερα την Τρίτη οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης είχαν προσκομίσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη μια λίστα με 200 ονόματα σκληρών χούλιγκαν όλων των ομάδων και από όλη την Ελλάδα.

«Ο κατάλογος των ατόμων αυτών αφορά, όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια», σημείωνε την Τρίτη ο Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθοδηγητής είναι εκείνος που έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων οδηγώντας τους ταραξίες στο πάρκινγκ του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» όπου ένα άλλο άτομο είχε μεταφέρει με αυτοκίνητο τα «πολεμοφόδια» τα οποία χορήγησε στους οπαδούς.

«Θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις», ανέφερε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε μόνο στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθ΄ ομολογία δράστη της δολοφονικής επίθεσης, υπάρχει πλήθος στοιχείων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή».

Ακρωτηριάστηκε ο 31χρονος αστυνομικός «λόγω μη αναστρέψιμων βλαβών»

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Ο άνδρας παραμένει στη ΜΕΘ, διασωληνωμένος και σε μηχανική υποστήριξη και χρειάστηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς.

Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση.