Ελλάδα

Σε σοκ ο 9χρονος που δέχθηκε επίθεση σκύλου ενώ έλεγε κάλαντα, τι καταγγέλλει ο μπαμπάς του

Σε σοκ ο 9χρονος που δέχθηκε επίθεση σκύλου ενώ έλεγε κάλαντα, τι καταγγέλλει ο μπαμπάς του Φωτογραφία: pexels photo by Kat Smith
Ένας μεγαλόσωμος σκύλος που κυκλοφορούσε στον δρόμο χωρίς λουρί, επιτέθηκε στο 9χρονο αγόρι, μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη του.

Σε κατάσταση σοκ είναι ο εννιάχρονος που δέχθηκε επίθεση από σκύλο στο Καματερό, την παραμονή των Χριστουγέννων (24/12), σύμφωνα με τον πατέρα του, ο οποίος αναφέρει πως το παιδί φέρει δύο βαθιά τραύματα.

Κάναμε ράμματα στο παιδί, είναι τρομαγμένο

Όλα συνέβησαν παραμονή Χριστουγέννων όταν ο 9χρονος, συνοδευόμενος από τη θεία του και μαζί με τα δύο ξαδέρφια του, βγ΄ήκε σε γειτονιά του Καματερού για να πουν τα κάλαντα.

«Είχε πάθει σοκ, ούτε καν έκλαιγε όταν τον βρήκα. Κλαίγανε τα ανίψια μου, τα οποία δεν είχαν υποστεί κάποιο δάγκωμα, αλλά είχαν πάθει ψυχολογικό σοκ και ο μικρός δεν έκλαιγε από το σοκ του» δήλωσε ο πατέρας του παιδιού μιλώντας στο MEGA.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος, ο εννιάχρονος «είχε δύο πληγές στο πόδι, πήγαμε και του κάναμε ράμματα. Δύο πληγές αρκετά βαθιές».

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ο ανήλικος είχε βγει για τα κάλαντα με δύο ακόμη ξαδέρφια του και συνοδευόταν από τη θεία του.

Ο πατέρας καταγγέλλει την αδιαφορία του ιδιοκτήτη του σκυλιού

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, αφού το σκυλί επιτέθηκε στα παιδιά, ο ιδιοκτήτης του δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται και «κλείδωσε το σκυλί και εξαφανίστηκε».  Ειδικότερα όπως κατήγγειλε ο μπαμπάς, ο ιδιοκτήτης του σκύλου, όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει για την υγεία του παιδιού, αλλά κρύφτηκε στο σπίτι του.

«Αυτό που με ενόχλησε είναι που δεν έδειξε ένα ενδιαφέρον μετά το συμβάν. Δηλαδή να έρθει να ρωτήσει ‘τι κάνει το παιδί; Είναι καλά κτλ’. Εξαφανίστηκε. Έγινε το συμβάν και εξαφανίστηκε. Κλείδωσε τον σκύλο μέσα στο μαγαζί του και έφυγε, πήγε στο σπίτι του. Τον ψάξαμε και τον βρήκαμε. Δε θα εμφανιζόταν. Και αφού τον βρήκαμε τότε εμφανίστηκε στην Αστυνομία. Αν δεν τον ψάχναμε, δε θα είχε εμφανιστεί».

Τι υποστήριξε ο ιδιοκτήτης του σκύλου

Ο ιδιοκτήτης υποστήριξε ότι δεν είναι δικό του το σκυλί αλλά του γιου του και ότι συνήθως τον βγάζει βόλτα με φίμωτρο. Ο άνδρας συνελήφθη για σωματική βλάβη από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς, ωστόσο, με εντολή του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, αφέθηκε ελεύθερος.

 

Δυνάμεις της ΕΛΑΣ συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του σκύλου για σωματική βλάβη από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς.

Έπειτα, με εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, ο ιδιοκτήτης του σκύλου αφέθηκε ελεύθερος.