Ελλάδα

Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για το...ρεβεγιόν στις φυλακές Κορυδαλλού

Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για το...ρεβεγιόν στις φυλακές Κορυδαλλού
Η φωτογραφία κρατουμένων που έχουν στήσει φαγοπότι στις φυλακές Κορυδαλλού, έχοντας μάλιστα και κινητά, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των Aρχών.

H επίμαχη φωτογραφία με 5 κρατούμενους να έχουν στήσει φαγοπότι στις φυλακές Κορυδαλλού ανήμερα Χριστουγέννων, έχοντας μάλιστα και κινητά, διέρρευσε στα social media και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Το θέμα πήρε έκταση και η Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής ανέλαβε δράση για να διαλευκάνει την υπόθεση.

Στη φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου απεικονίζονται πέντε κρατούμενοι να σηκώνουν τα αναψυκτικά τους και να ποζάρουν στον φακό ενώ μπροστά τους στο τραπέζι, είναι δύο κινητά, παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται να τα έχουν οι κρατούμενοι. 

Επείγουσα έρευνα για τη διαρροή φωτογραφιών κρατουμένων στα social media

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση ζητήθηκε από τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβαν χώρα τα όσα συνέβησαν την 25η Δεκεμβρίου 2023, και δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καθώς και για την ύπαρξη πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των υπαλλήλων του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος.

Επιπλέον, δόθηκε εντολή για άμεση διενέργεια έρευνας στα κελιά των κρατουμένων που εικονίζονται στο σχετικό φωτογραφικό υλικό, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων στη μια εκ των οποίων ήταν αποθηκευμένη η φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας. Παράλληλα, με ευθύνη του Επόπτη Εισαγγελέα του Σωφρονιστικού Καταστήματος, έχει εκκινήσει σχετική πειθαρχική διαδικασία για τους εικονιζόμενους κρατούμενους.