Ελλάδα

Τι έψαχνε η ΕΛΑΣ στο Καραϊσκάκη: Σε εξέλιξη οι έρευνες για την ταυτοποίηση DNA και αποτυπωμάτων

Τι έψαχνε η ΕΛΑΣ στο Καραϊσκάκη: Σε εξέλιξη οι έρευνες για την ταυτοποίηση DNA και αποτυπωμάτων
Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα έρευνα της ΕΛΑΣ στις εγκαταστάσεις του γηπέδου του Ολυμπιακού «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο Φάληρο.

Άνδρες του τμήματος Αθλητικής Βίας, των Εγκληματολογικών Ερευνών, ΟΠΚΕ, Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., και όχι μόνο, βρέθηκαν τη Δευτέρα στο «Καραϊσκάκης», με την έρευνα να επικεντρώνεται σε αποθήκη του γηπέδου που παλιότερα ήταν σύνδεσμος φιλάθλων.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονική επίθεση με θύμα έναν αστυνομικό των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των οπαδικών επεισοδίων της 7 Δεκεμβρίου έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο βόλεϊ.

Σύμφωνα με το ΟPEN, η έρευνα έγινε σε χώρο που βρίσκεται κάτω από τις εξέδρες του Φαληρικού γηπέδου, ο οποίος έχει παραχωρηθεί στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Στην έρευνα, ωστόσο, που πραγματοποιήθηκε ένα μήνα μετά τα επεισόδια στου Ρέντη, δεν βρέθηκαν πολεμοφόδια.

Σημειώνεται πως υπάρχει κατάθεση, στην οποία άτομο υποστηρίζει ότι από το συγκεκριμένο σημείο στο «Καραϊσκάκη» οπαδοί έφυγαν με πανό και πήγαν στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στις 7 Οκτωβρίου - εκεί δηλαδή όπου έγινε η δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού με την εκτόξευση ναυτικής φωτοβολίδας σε ευθεία βολή.