Ελλάδα

Εκτέλεση στον Νέο Κόσμο: Γνωστός με το παρατσούκλι «Ζαμπόν» ο 44χρονος, πώς του έστησαν ενέδρα

Εκτέλεση στον Νέο Κόσμο: Γνωστός με το παρατσούκλι «Ζαμπόν» ο 44χρονος, πώς του έστησαν ενέδρα
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας «βλέπουν» οι αρχές πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση 44χρονου στον Νέο Κόσμο: Άγνωστοι τον «γάζωσαν» με περισσότερες από 80 σφαίρες, το όχημά τους βρέθηκε καμένο στο Δαφνί.

Με 81 σφαίρες εκτέλεσαν τα ξημερώματα της Κυριακής έναν 44χρονο ιδιοκτήτη βενζινάδικου στο Νέο Κόσμο.

Η Αστυνομία κάνει λόγο για «συμβόλαιο θανάτου», καθώς το θύμα θεωρείται «βαρύ» όνομα της νύχτας, ενώ το 2018 είχε γίνει στόχος και πάλι ένοπλης επίθεσης κοντά στο λιμάνι του Πειραιά. 

Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωρεία επιθέσεων και άλλα αδικήματα, όπως ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Πρόκειται για τον Ε. Ζ. γεννηθέντα το 1980, που ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Ζαμπόν».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ το περιστατικό συνέβη στις 01:55 τα ξημερώματα Κυριακής στη συμβολή των οδων Φραντζή και Ηλία Ηλιού, στο Νέο Κόσμο. Τρεις ή τέσσερις άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε SUV Ι.Χ. αυτ/το, μάρκας Lexus, προσέγγισαν το θύμα το οποίο είχε μόλις βγει από το γνωστό βενζινάδικο ιδιοκτησίας του.

Πιο συγκεκριμένα, πλησίασαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 44χρονος το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων και τον πυροβόλησαν με ένα καλάσνικοφ. Ο 44χρονος δεν πρόλαβε να μπει στη θωρακισμένη BMW του κι έπεσε νεκρός στο έδαφος ενώ το όχημα γέμισε τρύπες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι πιθανόν να υπήρχε και δεύτερη ομάδα υποστήριξης, καθώς μετά την δολοφονία εθεάθη και μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο.

Στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 81 κάλυκες διαμετρήματος 7.62mm.

Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν ενώ φέρεται πως έκαψαν ολοσχερώς το ΙΧ με το οποίο έκαναν την εκτέλεση στο Σχιστό. Το αυτοκίνητο ήταν ιδιοκτησίας κατασκευαστικής εταιρείας.

Η προηγούμενη απόπειρα δολοφονίας του στον Πειραία

Το 2018 ο 44χρονος είχε γίνει και πάλι στόχος ένοπλης επίθεσης κοντά στο λιμάνι του Πειραιά - και συγκεκριμένα στην ακτή Κονδύλη.

Τότε είχε σωθεί, καθώς το όπλο των παραλίγο δολοφόνων του είχε κολλήσει, αλλά και χάρη στην παρέμβαση των αστυνομικών, που του είχαν δώσει τις πρώτες βοήθειες.