Ελλάδα

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η γυναίκα που τοποθέτησε κοριό σε λούτρινο αρκουδάκι

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η γυναίκα που τοποθέτησε κοριό σε λούτρινο αρκουδάκι Φωτογραφία: Teresa Howes/Pexels
Με ομόφωνη απόφαση αφαίθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο η 26χρονη που «παγίδευσε» τον πρώην σύντροφό της.

Αθωώθηκε τελικά η 26χρονη γυναίκα, που είχε τοποθετήσει κοριό μέσα στο κουκλάκι (αρκουδάκι) του παιδιού της, προκειμένου να παρακολουθήσει τον πρώην σύζυγό της.

Μάλιστα αφαίθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή.

Προηγουμένως είχε ασκηθεί ασκηθεί κακουργηματική δίωξη, διότι παραβίασε την ιδιωτικότητα και το απόρρητο της τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Στην απολογία της η 26χρονη και σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Κυριάκο Καντηλίδη «απέδειξε ότι είχε βάσιμους λόγους να προβεί στην πράξη της, την οποία εξ αρχής παραδέχθηκε»

Επίσης υποστήριξε πώς ο βασικός λόγος που προέβει σε αυτήν την πράξη, ήταν για να διαπιστώσει αν ο πατέρας του παιδιού βιαπραγεί επάνω του, γιατί κατά τα λεγόμενά της το 2χρονο κοριτσάκι είχε κάποιες κακ΄΄ωσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Καντηλίδη, κομβικό ρόλο στην απόφαση είχαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν παρθεί για τον πατέρα του παιδιού, να έχει μόνο δύο φορές για έξι ώρες, επικοινωνία με την ανήλικη κόρη του. «Αυτό σημαίνει πολλά» σχολίασε με νόημα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο. 

«Είχε τεράστιο ηθικό δίλημμα προκειμένου να προστατέψει το παιδί της» ανέφερε ο δικηγόρος της 26χρονης.